Kaupunkiuutiset

Karvainen Chewbacca lumoaa

Solo: A Star Wars StoryOhjaus Ron HowardRooleissa Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson

 

Solo: A Star Wars Story on päässyt monen mutkan jälkeen valkokankaalle. Ohjaaja ehti vaihtua ja kaikkia kuvattiin lopulta uusiksi. Työ kannatti, sillä elokuvasta tuli hyvin vilpitön ja reipas seikkailuelokuva. Vaikka Harrison Ford, jonkun mielestä se ainoa oikea Han Solo, on vaihtunut Alden Ehrenreichiksi, ei se haittaa. Hyvin Ehrenreich selviää roolistaan.

Elokuva taustoittaa Star Wars universumia. Se kertoo siitä miten kotiplaneettansa Corellian ankeilla kujilla selviytymistä opetelleesta Hanista tulee Han Solo, lainsuojaton ja lentäjä. Samalla se kertoo miten wookie Chewbaccasta (Joonas Suotamo) tulee hänen ystävänsä. Mielenkiintoisia henkilöitä ovat myös nuoruuden rakastettu ja salaperäinen Qi’ra (Emilia Clarke), rehvakas avaruuden rikollinen Beckett (Woody Harrelson) ja arrogantti Lando (Donald Glover).

Voi olla, että kyseessä on suomalainen näkökulma, mutta kaikista parasta elokuvassa on Chewbacca. Muissa Star Wars -leffoissa mukana ja hiukan taustalla kulkeva Chewbacca saa hienosti tilaa. Iso karvakasa on liikuttava ja hauska hahmo ja katsoja on mukana hänen orjuudesta vapautumisessaan.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset