Kaupunkiuutiset

Karvakamun hoitopaikka kannattaa varata ajoissa

– Mieluummin mahdollisimman pian, kun reissu on tiedossa. Usein paikkaa etsitään vasta silloin, kun hoitolat ovat jo täynnä eli loma-aikoina ja juhlapyhinä, Eläinhoitola Hepulin yrittäjä Nina Kauhanen kertoo.

Kesän kynnyksellä Kantolaan Suurkirpputorin teollisuusrakennukseen perustettu eläinhoitola on kantakaupungin ainoa koiria, kissoja ja muita pieneläimiä hoivaava yritys.

Hepulissa on vielä tilaa, mutta esimerkiksi jouluksi on jo varauksia tehty.

– Tavallisesti hoitopaikkaa tarvitaan vuorokaudesta viikkoon.

Eläinhoitola Hepulissa hoidetaan lemmikkejä tarpeen mukaan pidempiäkin aikoja, mutta yritys tarjoaa myös työpäivän mittaista hoitoa.

Hoitolassa on tilavia asuntoja koirille kahdeksan ja kissoille niitä valmistuu kaiken kaikkiaan yksitoista.

– Kissojen puoli on vielä hitusen vaiheessa, kun meillä on asukkeja, joita ei viitsi häiritä metelillä ja paukkeella. Se valmistuu kuitenkin piakkoin.

Samaan hintaan asunnon kanssa sisältyvät ruoka ja ulkoilu. Kauhasen mukaan Hepulin tarjonta poikkeaa suurimmasta osasta hoitoloista juuri koirien ulkoiluttamisen suhteen.

– Vieras paikka on lemmikille aina jonkinasteinen stressi. Liikunta vähentää sitä. Ulkoilutamme koiria vähintään kolme kertaa päivässä.

Kissoille eläinhoitolasta löytyy raapima- ja kiipeilypuita.

Paikat tutuiksi

Eläinhoitola Hepulissa ovat ovet avoinna joka päivä kello 8–20.

– Tänne voi tulla tutustumaan ja nuuhkimaan nurkat. On sitten tuttu paikka ja ihminen hoitoon tullessa. Tuonti- ja hakuajoista on kuitenkin sovittava etukäteen.

Hoitoon tulevien kotieläinten on täytettävä tietyt perusvaatimukset. Niiden tulee olla rokotettuja ja säännöllisesti madotettuja. Lisäksi koirat eivät saa olla vihaista sorttia.

– Hankalimpienkin kanssa pärjätään, mutta suoranainen aggressiivisuus on este. Harvemmin sitä edes ilmenee. Tarttuvaa sairautta, kennel­yskää tai nenäpunkkia kantavien yksilöiden tuonti meille ei ole suotavaa.

Jokaisesta hoitoon tulevasta eläimestä täytetään hoitosopimus ja pidetään kirjaa, kuinka hoitojakso on sujunut. Eläimet antavat välittömän palautteen hoidosta kehonkielellään.

– Rauhallinen eläin osoittaa viihtyvänsä. Se tarkoittaa myös sitä, että lemmikki pystyy syömään, lepäämään, nukkumaan ja ulkoilemaan, eikä pidä melua taukoamatta, kahdeksan koiraa omistava Kauhanen kertoo.

– Jos seuraavaan hoitojaksoon tullaan vetämällä, siitä tietää, että on ollut kivaa, eläintenhoitaja hymyilee.

Yritykseen voi tutustua myös verkossa www.elainhoitolahepuli.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020