Kaupunkiuutiset Hattula

Kasarmistudio tuottaa musiikkielämyksiä –Varusmiessoittokunnalta kaksi videota viikossa

Kasarmistudion ensimmäisellä videolla kuullaan tangolegenda Astor Piazzollan klassikkokappale Oblivion. Kuvakaappaus YouTubesta. Kuva: Muu
Kasarmistudion ensimmäisellä videolla kuullaan tangolegenda Astor Piazzollan klassikkokappale Oblivion. Kuvakaappaus YouTubesta.

Parolan Panssariprikaatissa majaileva Varusmiessoittokunta elää tällä hetkellä keikatonta arkea, mutta osaaminen ja musiikin palo on saatu suunnattua kohti uusia tavoitteita: Varusmiessoittokunta julkaisee YouTube-palvelussa videomateriaalia joka tiistai ja perjantai. Kasarmistudio-videoiden ja -äänitysten avulla kuulijat viedään konserttielämyksiin turvallisesti omilta kotisohvilta.

Erityislaatuista orkesterissa on muihin sotilassoittokuntiin verrattuna se, että muusikot eivät ole eristäytyneenä omiin koteihinsa, vaan harjoittelevat yhdessä kuten ennenkin.

Harjoituksia maastossa

Yhteiselo tapahtuu poikkeuksellisen hyvää hygieniaa noudattaen ja Puolustusvoimien yhteisiä järjestelyjä seuraten. Vaihtelevuutta harjoituksiin on tuonut myös Varusmiessoittokuntaa koskettanut Uudenmaan rajan virka-apu ja kahden viikon mittaiset harjoitusjaksot maastossa.

Itse tuotetuilla videoilla versioidaan tunnettuja kappaleita ja otetaan ilo irti vallitsevista poikkeusoloista: Jokainen Varusmiessoittokunnan kokoonpano pääsee ääneen ja loistokkaasti näkyviin. Lisäksi Kasarmistudio-sarjassa kurkataan kulissien taakse ja otetaan tarkemmin selvää, minkälaiset hahmot kantavat soittokunnan sinistä barettia.

Klippejä ja haastatteluja

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Varusmiessoittokunta julkaisee videotuotantoa. Suomen sotilassoittokunnista ainoana, Varusmiessoittokunta oli aallon harjalla jo kuusi vuotta sitten.

Haastatteluvideot, klipit vartioparaateista ja kuviomarsseista sekä mukaansatempaavat matkavlogit ovat olleet soittokunnan mediatiimin päätuotos jo vuosia. Kymmeniätuhansia katselukertoja ovat saaneet myös kotiutuvien varusmiesten joukossa suosioon nousseet tj0-musiikkivideot, joilla soittajat esittävät itse sanoittamiaan ja säveltämiään kappaleita.

Vuoden 2015 alusta Parolassa toiminut Varusmiessoittokunta muodostetaan vuosittain noin sadasta ikäluokkansa kyvykkäimmästä nuoresta muusikosta.

Kasarmistudio -sarja aloitettiin 14. huhtikuuta. Videot ovat katsottavissa YouTube-palvelun kanavalla PVVMSK – Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset