fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Käsityötalo Willa Vaski järjestää hämäriä iltoja – Joka keskiviikko voi bongata pihapiirin tonttuja

Yhdistyksen väki saattaa viettää viimeistä joulua nykyisissä tiloissaan Lukiokadulla.
Käsityötalo Willa Vaskessa Janette Räsänen ja Siiri Kuoppamaa valmistelevat joulua. Talo on jo täynnä paikallisten käsityöläisten tuotteita. Kuva: Esko Tuovinen
Käsityötalo Willa Vaskessa Janette Räsänen ja Siiri Kuoppamaa valmistelevat joulua. Talo on jo täynnä paikallisten käsityöläisten tuotteita. Kuva: Esko Tuovinen

Käsityötalo Willa Vaskessa on suunniteltu joulunaikaa niin, että kaikkien olisi turvallista tehdä ostoksia ja nauttia joulunajan tunnelmasta.

Uutuutena ovat Hämärät illat. Keskiviikkoisin kello 16–19 Willa Vasken ja Palanderin talon pihapiirissä voi bongailla taskulampun valossa tonttuja. Osa saattaa olla jopa ihan eläviä.

– Tarjoilemme kuumaa glögiä ja liike on myös auki kello 19 asti keskiviikkoisin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Merja Vilmunen.

Tulossa on myös perinteiset kuivakakkupäivät. Ensimmäinen on 2.12.–5.12.

Varmoja hittejä

Käsityötalo Willa Vaski on Vanajaveden seudun kisällien (Vaski) ylläpitämä. Yhdistyksen väki tekee paitsi myytävät tuotteet myös pyörittää talon toimintaa talkoilla.

Jouluksi käsityöläiset ovat tehneet erityisesti villasukkia ja -tumppuja, koska ne ovat takuuvarmoja hittituotteita.

Käsityötalo on toiminut Palanderin talon pakarituvassa kolme vuotta.

Turvallisesti kahville

Viime kesä oli hyvä, koska kotimaan matkailijoita riitti. Pahimman korona-ajan viime keväänä ovet olivat säpissä, mutta kesäaika pelasti. Erityisesti talon pihapiiri veti ihmisiä rauhalliseen tunnelmaansa kahvittelemaan. Nyt talon sisälläkin on otettu pajatila kahvilan käyttöön, jotta kahville voi tulla turvallisesti.

– Emme tiedä, kuinka kauan voimme tässä olla, koska kaupunki panee kiinteistön myyntiin jossain vaiheessa, Vilmunen sanoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset