Kaupunkiuutiset

Käsityötavarat kiertoon Sässynämarkkinoilla

Ensi viikonvaihteessa Wetterhoffin talossa vietetään Sässynämarkkinoita ja Korttipenkojaisia.

Wetterhoffin talon toimijoiden ideoima, jo useana vuonna toteuttama, vintage-henkinen markkinatapahtuma on syntynyt tarpeesta kierrättää hyviä, käyttökelpoisia käsityö- ja askartelumateriaaleja sekä tuunattavia tavaroita.

Sässynä-sana tulee karjalaisesta sanonnasta ”kaiken maaliman sässynää”, mikä tarkoittaa kaikenlaista sekalaista pikkutavaraa, Wetterhoffin tapauksessa esimerkiksi käsityömateriaaleja tai muuta vintistä löytyvää käsitöihin, tekstiileihin ja vanhoihin kudontavälineisiin liittyvää.

Sässynämarkkinat on lunastanut paikkansa käsitöihin, vanhoihin tekstiileihin, tuunaamiseen ja vanhaan tavaraan hurahtaneiden aarreaittana.

Sässynämarkkinoilla on myytävänä vanhoja tai uusia käyttämättömiä käsityömateriaaleja: lankoja, nauhoja, nappeja ynnä muuta vastaavaa. Lisäksi myynnissä on keskenjääneitä käsitöitä, käsityöohjeita, askartelumateriaaleja, käsityövälineitä, vanhoja vintage-huonekaluja tai niiden osia, sekä vintage-kodintekstiilejä, -kodintavaroita ja -lehtiä.

Sen sijaan vaatteita tai kenkiä, elintarvikkeita tai kirpputoritavaraa markkinoilla ei myydä.

Sässynämarkkinat järjestetään kaksi kertaa vuodessa Wetterhoffin talon toisen kerroksen Wanhassa kutomossa. Samaan aikaan Wetterhoffin talossa järjestetään myös Korttipenkojaiset toisen kerroksen Rehtorin Kansliassa.

Sässynämarkkinat ja Korttipenkojaiset Wetterhoffin talossa 20. ja 21. lokakuuta, pe klo 10–17 ja la klo 10–14.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset