Kaupunkiuutiset

Kassun kämpät viedään käsistä

Historialliselle kasarmialueelle on nousemassa neljä pienkerrostaloa, joihin tulee pelkästään asuntoja. Kasarmin sisäpihalle tulevat talot Majuri, Eversti sekä Kenraali ovat punatiilisiä ja Eureninkadun 1880-luvun talojen rinnalle valmistuva Marsalkka saa puisen ulkovuorauksen.

Majurin rakennuttaa S-ryhmään kuuluva varainhoitoyhtiö FIM ja kaikki talon asunnot menevät vuokralle. Alueen omistusasuntojen kauppa on käynyt vilkkaasti.

– Suomenkasarmille tulee 101 asuntoa, joista tämänhetkisten tietojen mukaan on myyty 85, hankejohtaja Joonas Peltokorpi uudisrakennuksia urakoivasta Lehto Group Oyj:stä kertoo.

– Onhan tämä ihan superhanke, josta innostuimme välittömästi. Paikka on aivan keskustassa sekä palvelujen vieressä ja silti hyvin rauhallisessa miljöössä.

Taloihin tulee yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Edullisin yksiö maksaa 109 100 euroa, huokein kaksio 145 100 euroa ja kolmion hinta on 227 150 euroa.

– Yksiöiden koko on pikkuisen alle 30 neliötä, kaksioissa tilaa on noin 40 neliötä ja kolmio on noin 60-neliöinen.

– Tällainen historiallinen alue on herkkä paikka rakentaa, joten on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, miten uudet talot istuvat kokonaisuuteen. Tiilitaloissa on puhtaaksimuuratut julkisivut ja kaksioissa sekä kolmioissa on sisäänvedetyt parvekkeet ja yksiöissä ranskalaiset parvekkeet.

Uudet talot on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Paloranta Oy. Ensimmäinen talo luovutetaan 1. maaliskuuta ensi vuonna ja loput vaiheittain kesään mennessä. Asuntojen ostajat ovat ennakkoon voineet vaikuttaa kylpyhuoneen laattavalintaan, laminaattilattian malliin sekä keittiökaapistojen ja tehosteseinän väreihin.

Kuinka paljon alue on vetänyt puoleensa ihmisiä Hämeenlinnan ulkopuolelta?

– Suurin osa ostajista on tietojeni mukaan paikallisia, Peltokorpi sanoo.

– Ulkopaikkakuntalaisia ei joukossa ole ainakaan merkittävissä määrin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset