fbpx
Kaupunkiuutiset

Kastellista iloisin kaupungintalo

Juuri remontoitu kaupungin palvelupiste Kastelli on saanut seinilleen 49 naivistista taulua. Ne ovat lainassa Suomen Gallupin säätiöltä.

Taulujen tarkoituksena on tuoda hyvää mieltä sekä asiakkaille että työntekijöille. Kastellia kuvaillaankin nyt Suomen iloisimmaksi kaupungintaloksi.

– Ainakin työntekijöille tuli iloinen ja hyvä henki heti, kun he näkivät taulut, asiakaspalvelupäällikkö Outi Katajarinne kertoo.

Suomen Gallupin säätiö lähti puheenjohtajansa Jouko Jokisen johdolla heti messiin, kun apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esitti ideansa Kastelliin lainattavasta naivistitaiteesta.

– Suomen Gallupilla on jo 40 vuoden kokemus siitä, että toimitilat ovat täynnä naivistisia tauluja. Niitä on haluttu aina vain lisää, eikä yhtään sellaista kommenttia ole vuosien aikana kuulunut, että joku olisi tykännyt niistä huonoa, Jokinen kertoo.

Gallupin säätiö perustettiin parikymmentä vuotta sitten. Kolme vuotta sitten uusien toimitilojen valmistumisen myötä taidekokoelmalle piti löytää muita esittelytiloja, ja Hämeenlinnan tarjous tuli sopivasti tähän saumaan. Aluksi lainasopimus on kolmevuotinen, mutta Jokinen ei näe estettä sille, että se voisi jatkua pidempäänkin.

– Tämä on meille win-win-tilanne. Kastellin kokoelma tukee myös Iittalan kesänäyttelyä, Jokinen uskoo.

Lainataulujen joukkoon kuuluu sekä suomalaisten että ulkomaisten taiteilijoiden töitä.

Hämeenlinnalla on vielä iloista kaupungintaloa kunnianhimoisemmatkin tavoitteet naivistitaiteen saralla, ja Iittalan perinteinen kesänäyttely antaa pyrkimyksiin vetoapua.

– Ajatuksenamme on, että Hämeenlinnasta tulisi virallisesti naivismin keskus ja Iittala on se asia, jota pitää matkailullisesti kehittää, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo.

Naivistit Iittalassa -näyttelyn asiamies Ulla Heinonen yhtyy toiveeseen, että Hämeenlinnasta tulisi koko Suomen naivismin keskuspaikka samalla, kun Iittalaa kehitetään.

– Gallupin säätiön kokoelma Kastellissa auttaa tavoitteeseen pääsemiseksi, hän sanoo.

Iittalassa on tänä kesänä esillä 43 naivistitaiteilijan töitä. Viime vuonna näyttelyssä kävi lähes 18 000 vierasta, ja Heinosen mukaan samaa tahtia mennään tänäkin vuonna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset