fbpx
Kaupunkiuutiset

Kasvukäytävän vetovoimaisin kunta

Janakkalan kuluvalla viikolla vahvistama kunnan strategian päivitys on lyhytaikainen, sillä se ylettyy tällä kertaa vain ensi vuoden kunnallisvaaleihin saakka. Strategian sisältö tiivistyy lauseeseen ”Janakkala on Suomen kasvukäytävän vetovoimaisin kunta”.

Janakkalan kunnassa kiinnitetään tulevaisuudessa nykyistä enemmän huomiota hankintoihin. Kunnan varsinaiseen strategiaan lisättiin valtuustokäsittelyssä Teemu Saarisen (kok.) esityksestä hankintastrategia.

Tällä painotuksella halutaan vaikuttaa suoraan kunnan työllisyyteen.

– Tästä on keskusteltu jo aikaisemmin kunnan työllisyystoimikunnaassa. Hankinnoilla on suora vaikutus työllisyystilanteeseen, Saarinen perusteli lisäysehdotustaan. Saarinen ryhmätoveri Ari Laivola oli myös esityksen takana. Kristillisten Mirja Pöhön mukaan yrittäjyyden pitää olla keskiössä, kun kunta tekee käytännön ratkaisujaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Löytyonja (sd.) tosin muistutti, että hankinnan on sisällytettykunnan elinvoimaohjelmaan. Loppujen lopuksi hankintastrategian lisäys hyväksyttiin yksimielisesti osaksi kunnan strategiaa.

Löytynoja ja saman puolueen Mikko Viskari odottavat jatkossa nopeaa reagointia, jos asetettuja tavoitteita ei saavuteta.

Kalevi Ilmarinen puolestaan painotti seudullisen yhteistyön merkitystä ja kokonaisvaikutuksia.

– Tässä siihen ei ole kiinnitetty lainkaan huomiota, Ilmarinen viittasi strategiakokonaisuuteen. Hänen mielestään yhteistyöllä on jo saavutettu merkittävä tuloksia.

Strategian yksittäisiä merkittäviä kohteita ovat perhetalo: lasten ja nuorten monialainen palvelukokonaisuus, Turengin ja Tervakosken keskustan kaavoitus, yksityisten alueiden kaavoituksen mahdollistaminen (elinkeinoalueet), kaavojen ja määräysten väljentäminen sekä mahdollisuus ekologiseen rakentamiseen asunto- ja yritysalueilla.

Liinalammen uimaranta-alue ruopattiin sosialidemokraattisen ryhmän valtuustoaloitteen mukaisesti viime syksynä. Valtuustolle annetussa selvityksessä kerrotaan, että ruoppaus ja puhdistus maksoi 1480 euroa. Rannan lisäsorastus keväällä 2016 maksaa arviolta materiaaleineen noin 2500 euroa.

Janakkalassa äänestetään tulevaisuudessa kahdella äänestysalueella, Turengissa ja Tervakoskella. Aikaisemmin kunnassa oli kuusi äänestysaluetta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset