Kaupunkiuutiset

Katajiston alueen elvyttäjäksi kaipaillaan nyt "uutta Hugoa"

Linnan kiinteistökehitys on lähtenyt etsimään uutta toimijaa Katajiston alueelle. Vuokrasopimus Aulangon Kievaria, leirintäaluetta ja Aulangon-Heikkilän lomakylää pitkään pyörittäneen Kultaperho Oy:n kanssa loppuu lokakuussa ja uusi yhteistyökumppani on haussa.

– Nykyisen kaltainen toimintamalli ei riitä edes alueen palvelutason ylläpitämiseen eikä varsinkaan kehittämiseen, Linnan kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Harri Laine kertoo.

– Alue on eristynyt Aulangon muusta kehityksestä ja sille pitäisi saada uusi toimiva idea, toimintamalli ja resurssit.

Se, puhutaanko kiinnostuneiden kanssa esimerkiksi vain nykyisestä leirinta-alueesta vai koko Katajiston tilasta, riippuu Laineen mukaan ideasta. Myös lomakylästä voidaan keskustella, mutta tällä hetkellä kärkeen on nostettu Katajiston kohtalo.

Hanke kantaa nimeä Katajistonranta ja sen edellytyksenä on, että tuleva yhteistyökumppani on valmis panostamaan liiketoiminnan ja alueen kehittämiseen.

– Lähtökohtana on, että toiminta tulee Aulangon matkailullista kokonaisuutta. Se voi olla oikeastaan mitä tahansa, kunhan se ei sodi tätä ajatusta vastaan.

– Aulanko tunnetaan ympäri Suomea ja se merkitsee eri ihmisille eri asioita. Joillekin se on hotelli sekä kylpylä ja toisille taas golfkenttä tai ratsastuspaikka. Myös hämeenlinnalaisten kiinnostus Aulankoa kohtaan on suuri.

Laineen mukaan Katajistoon tarvitaan nyt seuraajaa puistometsän rakennuttaneelle eversti Hugo Standertskjöldille.

– Eversti aloitti Aulangon kehittämisen 1880-luvulla ja kehitystyö on vieläkin kesken. Haemme sukupuolesta riippumatta uutta Hugoa, yhtä tai useampaa, joilta löytyisi sekä ideoita että resursseja.

– Emme tässä vaiheessa halua rajata toimintamallia mitenkään esimerkiksi siten, että leirintäaluetoiminta olisi välttämätöntä.

Kaupungin ja Kultaperhon neuvottelut kariutuivat, kun yrittäjille tarjottiin vain viiden vuoden vuokrasopimusta, mutta edellytettiin puolen miljoonan euron investointeja.

– On ikävää, ettemme päässyt sopimukseen Kultaperhon kanssa, mutta tarvitsemme yhteistyökumppanin, joka on valmis panostamaan tänne ja ottamaan omalta osaltaan myös riskejä, Laine sanoo.

– On mahdollista, että osa rakennuksista myydään ja siirretään yrittäjälle. Me voimme olla mukana esimerkiksi yhteisessä kiinteistöyhtiössä, mutta emme varsinaisessa toiminnassa.

Katajiston päätalo on hyvässä kunnossa, mutta muuten alueella riittää timpureille töitä.

– Rakennukset ovat heikkokuntoisia ja suurelle osalle ei ole sellaisenaan käyttöä. Osa voidaan peruskorjata, mutta jotkut kannattaisi purkaa. Tällä hetkellä emme tiedä, mikä on niiden suojelullinen tilanne.

– Olemme jo keskustelleet usean tahon kanssa ja saaneet erilaisia esityksiä, emmekä ole tässä vaiheessa vielä hylänneet yhtäkään.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset