Kaupunkiuutiset

Katja Blomqvist toi pöhinää Kissankulmalle

Hauhon kirkonkylän keskustassa sijaitseva vanha koulurakennus on jälleen täynnä elämää. Aiemmin kahvilana ja galleriana toiminut tila vietti hetken aikaa hiljaiseloa. Nyt paikalla toimii Kissankulma-kahvila, joka avautui 2. helmikuuta.

– Olen halunnut yrittäjäksi pitemmän aikaa ja kaivannut takaisin kotiseudulleni Hämeeseen. Kun tapasin mieheni, palaset loksahtivat kohdalleen, tuore yrittäjä Katja Blomqvist kertoo.

Blomqvist on kotoisin Hattulasta ja asunut viimeiset parikymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla. Hän koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta on aina ollut kiinnostunut kaikesta terveyteen, liikuntaan ja ravitsemukseen liittyvästä.

– Tässä pääsen toteuttamaan ideoitani ja vahvuuksiani, yrittäjä iloitsee.

Blomqvist on intohimoinen leipoja.

– Teen tässä kaikki leivonnaiset itse, ja kokeilen täällä myös uusia reseptejä.

Paitsi kahvia ja leivonnaisia, kahvilasta saa viikonloppuisin lounasta, tiloissa järjestetään viikolla jumppia ja tarpeen mukaan tiloja voi myös vuokrata yksityiskäyttöön juhla- ja kokoustiloiksi.

– Jumppa on kokeiluidea, ja se tulee omasta harrastustaustastani, 4–5 kertaa viikossa treenaava yrittäjä kertoo.

Blomqvist on nauttinut myös siitä, että on päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan tilaa mielensä mukaiseksi.

– Tontin nimi on Kissankulma, joten nimi tulee siitä. Olen myös kissaihminen, joten se on teemana tässä sisustuksessakin.

Uutta konseptia

Blomqvist osti kiinteistön viime kesänä ja hän on siitä asti laitellut paikkaa kuntoon miehensä kanssa. Tilat ovat kokeneet muodonmuutoksen. Entisestä galleriatilasta on tehty kahvila, toisesta galleriasta taas sali, jossa on pieni lava ja äänentoistolaitteet.

– Tarkoituksena on tuoda paikkaan tapahtumia ja elävää musiikkia. Olen myös innokas lavatanssin harrastaja, ja periaatteessa esimerkiksi kesäisin ulkona voisi järjestää jumppaa tai lavatansseja.

Remontti on vieläkin osittain päällä, sillä omenapuiden katveeseen on rakenteilla terassi ja entiseen kahvilatilaan anniskelutila.

– Terassia on kovasti toivottu. Anniskeluluvat ovat jo vetämässä. Asiakkailta on tullut paljon palautetta sekä toivomuksia ja pyrimmekin kehittämään toimintaa jatkossa asiakkaiden toivomaan suuntaan. Näiden lisäpalveluiden myötä voin toivottavasti työllistää myös paikallisia, Blomqvist sanoo.

Aikomuksena on tarjota mahdollisesti myös majoitusta sekä järjestää hyvän olon iltoja. Tavoitteena on, että kokonaisuudesta tulisi mukava ja viihtyisä – kuin kyläläisten olohuone. Kahvilalla on jo nyt vakioasiakkaita, ja Blomqvist kiitteleekin, kuinka hyvin hänet on otettu vastaan.

– Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, mikä on olennaista tässä työssä. On tosi hieno juttu, että paikalliset haluavat tukea tätä toimintaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset