Kaupunkiuutiset

Katri Stenberg ja Anna Vesala taiteilijayhteistyöhön

Taidemaalari ja Kettukin pitkäaikainen taideohjaaja Katri Stenberg on saanut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston vuoden työskentelyapurahan. Apuraha myönnettiin Katri Stenbergin omaan taiteelliseen työskentelyyn sekä erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden mentorointiin. Katri Stenbergin työparina Hämeenlinnan Taidekasarmeilla sijaitsevalla työhuoneella aloittaa taiteilija Anna Vesala.

– Taiteilijana minua kiinnostavat rajapinnat ohjauksen, mentoroinnin ja kollegoiden välillä, Katri Stenberg pohtii.

Erityistaidetoiminnan alan näkökulmasta Katri Stenbergin ja Anna Vesalan kollegiaalinen työskentely on uraauurtavaa.

– Näen tämän merkittävänä avauksena, jolla on suurempi merkitys erityistaidetoiminnan rahoituksen kentässä. Mentoroinnin avulla erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan on mahdollista kehittää omaa taiteilijuuttaan uudella tavalla. Myös mentori oppii vuoropuhelusta, Kehitysvammaliiton kansalaisuusyksikön johtaja Susanna Hintsala kertoo.

 

Viime vuosina erityistä tukea tarvitsevien taiteen tekijöiden taide on noussut Suomessa esiin uudella tavalla. Taideteoksia on esitelty merkittävien taidemuseoiden näyttelyissä ja taidekentän reunamilta on ponnahdettu yleisön tietoisuuteen ja suosioon. Kansainvälinen toiminta ja yhteistyö on lisääntynyt. Erityistaidetoiminnan kenttä on vahvistunut lisääntyneen erityisosaamisen myötä.

Anna Vesala on oman päiväkotityönsä ohella harrastanut kuvataidetta noin 12 vuoden ajan Kettukin taideryhmässä. Hänen töitään on ollut monissa yhteisnäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi hän on osallistunut erilaisiin taideprojekteihin ja toteuttanut muun muassa yhteisötaideteoksen Kankaantaan päiväkotiin Hämeenlinnassa. Anna Vesala jatkaa työtään päiväkodissa ja tekee Hattulan kunnan mahdollistamana yhden tuetuista työpäivistään apurahakauden aikana Stenbergin työhuoneella Poltinahon Taidekasarmeilla.

Katri Stenberg tulee apurahakautensa aikana työskentelemään yhdessä kahden erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan kanssa omalla työhuoneellaan. Hämeen rahaston apurahan turvin on mahdollista tuottaa havaintoja koko erityistaidetoiminnan kentälle pitkäjänteisestä kollegiaalisesta työskentelystä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset