fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Katsele ja kuuntele Kauneimmat joululaulut suorana Vanajan kirkosta - Jumalanpalvelus muuntuu tänä jouluna vaellukseksi

Kauneimpia joululaluluja ei tänä vuonna pääse laulamaan kirkkoon, mutta Hämeenlinna-Vanajan kirkko kuvaa laulutilaisuuden ja jokainen voi hoilata kotona.

Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna Vanajan kirkosta Youtube-lähetyksenä tänään torstaina 17.12. kello 19.

Jos alla oleva ikkuna ei toimi, pääset katsomaan lähetystä Youtubesta tästä linkistä.

Musiikista vastaavat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorit Ismo Savimäki, Juho Punkeri, Sonja Saarikko ja Heikki Seppänen. Tilaisuuden juontaa pastori Minna Lappalainen.

Kauneimmat joululaulut -vihkon kotikatsomoa varten voi noutaa Hämeenlinnan kirkosta kello 11–17 aina 23.12. asti.

 Kirkko vaeltaa Apparalla

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on otettu kaikki keinot käyttöön, jotta joulun aikaan voitaisiin järjestää edes jotakin yhteistä, johon voi tulla mukaan muutoinkin kuin kotona nettiyhteyden välityksellä.

Sunnuntain 20.12. vaeltava jumalanpalvelus on uusi tapa osallistua jumalanpalvelukseen Ahvenistonjärven rantapolkua kävellen. Jumalanpalvelus alkaa uimarannalta, ja matkaan voi lähteä itselleen sopivana hetkenä kello 14–15.30.

– Tämä jumalanpalvelus on kuin pieni pyhiinvaellus. Polun varrella saa mukaansa jumalanpalveluskaavan mukaisessa järjestyksessä raamatunlauseita itse pohdittavaksi, ja luonnon keskellä voi rukoilla ja kokea Jumalan läsnäoloa, kuvailee hallintokappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio tiedotteessa.

Vaeltava jumalanpalvelus on tarkoitettu yksin tai pienessä läheisimpien ryhmässä kuljettavaksi. Kahden kilometrin mittaisen polun maasto on mäkistä, ja säästä riippuen voi olla myös liukasta.

– Oma taskulamppu tai otsavalo kannattaa varata mukaan. Ja jos lähtöpaikalla on jo muita, kannattaa varautua odottamaan hetki kauempana, Kevätsalo-Vuorio huomauttaa.

Joulupuheluita vanhuksille

Seurakunnasta myös soitetaan joulupuhelu kaikille seurakunnan yli 80-vuotiaille jäsenille 15.12. alkaen.

– Kysymme kuulumisia, toivotamme hyvää joulun aikaa ja varmistamme, miten siellä kotona pärjätään näin korona-aikaan, kertoo diakoni Lauri Nurmi.

Viime keväänä tehtiin vastaava soittokierros. Silloin päätavoitteena oli varmistaa, että ikäihmiset selviävät äkillisesti tulleesta poikkeustilanteesta.

– Nyt soittojen päätarkoitus on jutella jouluisia asioita ja kuunnella. Samalla saamme tietää, millaisella mielellä ikäihmisemme ovat – tietysti täysin nimettömästi ja niin, ettei ketään voi tunnistaa, Nurmi tähdentää.

Soittajina on seurakunnan työntekijöiden lisäksi partiolaisia, marttoja, lionseja, palvelevan puhelimen päivystäjiä ja muita vapaaehtoisia.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset