fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Katso video: Somevaikuttajat chilihaasteessa – Pekolassa on Meemitalo-kommuuni, jossa haetaan tubettajille hypeä

Hattulassa on Suomen ensimmäinen somevaikuttajien talo. Tarkoitus on nostattaa hypeä ja katsoa, mitä kaikkea seitsemän tubettajaa saa vuodessa aikaan.
Chilihaaste. Meemitalon asukkaat kerääntyivät pyörittämään onnenpyörää. Kuvassa selin Niko Meuronen, Veetu Vuori, Katja Hiltunen, Ella Hautajärvi, Mona Karttunen, Helmi Kantola ja Santeri Hänninen. Katso videolta kaupunkiuutiset.com-sivustolta, kuinka Veetu Vuori ja Katka Hiltunen haasteesta selviävät. Kuva: Sara Aaltio
Chilihaaste. Meemitalon asukkaat kerääntyivät pyörittämään onnenpyörää. Kuvassa selin Niko Meuronen, Veetu Vuori, Katja Hiltunen, Ella Hautajärvi, Mona Karttunen, Helmi Kantola ja Santeri Hänninen. Katso videolta kaupunkiuutiset.com-sivustolta, kuinka Veetu Vuori ja Katka Hiltunen haasteesta selviävät. Kuva: Sara Aaltio

Kukaan ei ole vielä pakannut kamojaan ja lähtenyt. Yksi kuitenkin sanoo aina välillä lähtevänsä lenkille. Silloin toiset tietävät, että nyt sillä meni hermot.

Helmikuussa Hattulan Pekolaan muutti seitsemän somevaikuttajaa. Kuuluisimmat heistä ovat Niko ja Santtu (Niko Meuronen ja Santeri Hänninen). Mukanaan he toivat Mona Karttusen, Ella Hautajärven, Helmi Kantolan ja aloittelevat tubettajat Katja Hiltusen ja Veetu Vuoren.

Somevaikuttajat kutsuvat taloa Meemitaloksi. Nimitys tuli muumitalo-laulusta, jossa muumitalon ovia ei lukita edes yöksi.

Meemitalossa ovet ovat lukossa, eivätkä tubettajat halua, että heidän talonsa tarkkaa sijaintia kerrotaan. Youtube-tähdet ovat nuorten keskuudessa sen verran kuuluisia, että ovella saattaisi tulla koputtelijoita.

Idea taloon lähti uudenvuodenjuhlissa. Yhdysvalloissa somevaikuttajien kimppakämppiä on ollut jo pitkään, mutta Suomessa ei ole ainuttakaan. Meuronen ja Hänninen pohtivat kavereidensa kanssa, että sellainen pitäisi Suomeenkin saada.

Oikotiestä miehet etsivät isoa omakotitaloa. Sopiva löytyi Hattulan Pekolasta. Helmikuussa ryhmä muutti taloon ja tarkoitus on jatkaa yhteiseloa vähintään vuosi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tubettamiseenkin voi väsyä

odotti tulevaa vuotta innolla. Hän ja Niko tekisivät koko ajan videoita ja opettaisivat samalla muita.

Hän kuitenkin huomasi olevansa aivan poikki. Takana oli parin vuoden työputki lomitta, sillä vapaa-ajan ja työnteon väli oli ollut niin häilyvä.

– Tässä ammatissa rankinta on ehkä luova ala. Koko ajan pitää mietiä uusia ideoita ja suunnitella videoita.

Burnout ajoi Hännisen ottamaan “omaa aikaa” ja lepäämään. Välillä hän on ollut talossa, välillä reissussa ja äidin ja isän luona lepäämässä.

– Kyllähän se on ahdistanut, ettei kaikki mennytkään niin kuin ajattelin. Mutta siistiä on ollut se, kuinka porukka on ottanut tämän hyvin ja antanut aikaa.

– Meillä oli hullut suunnitelmat Santun kanssa, Niko Meuronen jatkaa.

Niko ja Santtu aikovat palata yhteisvideoillaan myöhemmin. Siihen asti Niko tekee videoita yksin.

– Täältä tullaan uudella energialla, Hänninen lupaa.

Moni aikuinen ajattelee, ettei videoiden tekeminen ja muu somevaikuttaminen ole niin sanotusti oikeaa työtä.

Aloitteleva tubettaja Veetu Vuori sanoo, ettei moni ymmärrä, kuinka paljon aikaa videoiden tekemiseen kaikkineen menee. Pitää suunnitella, kuvata ja editoida.

Tällä hetkellä Meemitalosta tulee videoita joka viikko ja asukkaat vierailevat toistensa videoilla.

Missä kaupungin paras kebab?

Korona-aika on vaikuttanut Meemitalon elämään. Siellä piti pitää tupareita ja kutsua ystäviä kylään. Sen sijaan seitsikko on elänyt keskenään karanteeniaikaa.

He ovat muun muassa testanneet kaikki Hämeenlinnan kebabbilat.

– Ehdottomasti paras on Topkapin paahdettu kebabrulla, arvioi Niko Meuronen.

Hän on kuuluisa siitä, että syö kaikki ruokansa ulkona. Nyt on kuitenkin pitänyt opetella käymään kaupassa ja tekemään ruokaa itse.

Talossa eletään kahdessa eri ajassa. Kaikki menevät kymmeneltä nukkumaan. Toisen illalla, toiset aamulla.

Kun ollaan yhtä aikaa hereillä, katsotaan isolta screeniltä videoita ja leffoja. Osa treenaa pari kertaa päivässä omalla kuntosalilla ja käy lenkillä.

– Täällä on täydelliset lenkkimaastot, Ella Hautajärvi kehaisee.

Meemitalo

Suomen ensimmäinen somevaikuttajien kommuuni.

Talossa asuvat: Niko Meuronen, Santeri Hänninen, Mona Karttunen, Ella Hautajärvi, Helmi Kantola, Katja Hiltunen ja Veetu Vuori.

Muuttivat taloon helmikuussa. Tavoite asua yhdessä vuosi.

Jokainen tubettaa yhdessä ja erikseen. Joka viikko talosta lähtee uusia videoita.

Youtubekanavat:

Niko ja Santtu: 259 t tilaajaa.

Mona Ilona: 109 t. tilaajaa.

Ella ja Helmi: 61,7 t tilaajaa.

Veetu: 16,1 t tilaajaa.

Katjanen: 17,7 t tilaajaa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset