fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Katso video: Simo Naapuri julkaisi laulun Dave Lindholmista – "Isokynä" näytti vihreää valoa

Kappale ja sen video ovat kunnianosoitus musiikintekijän nuoruuden esikuville.

1980-luvulta asti laulaja-lauluntekijänä vaikuttaneelta Simo Naapurilta on ilmestynyt uutta tuotantoa. Lokakuun lopulla hämeenlinnalainen julkaisi laulun Dave, josta on tehty myös Harri Ahvenaisen ohjaama musiikkivideo.

– Vanhemmat sisarukset soittivat minulle Dave Lindholmin levyjä, kun olin pikkupoika ja artisti on tehnyt pitkän uran englanniksi ja suomeksi. Aihe tuli vain mieleen eräällä iltakävelyllä ja samalla se on kumarrus kaikille muillekin minuun vaikuttaneille tekijöille, Naapuri kertoo.

Vanhan ajan soundi

Naapuri teki ensin kappaleesta demon, jonka hän lähetti Lindholmille kysyäkseen lupaa sen tekemiseen.

– “Isokynä” näytti vihreää valoa ja kannusti jatkamaan oman musiikin tekemistä taide edellä. Kun hän kuuli valmiin biisin, laulu toi Daven mieleen vanhojen aikojen Love Records -soundin. Sen otan kyllä ihan kohteliaisuutena, Naapuri tuumaa.

Muun muassa Youtubessa ja Spotifyssa julkaistulla singlellä musisoivat naapurin lisäksi Pekka “Kumu” Helanen rummuissa, Keijo Hakala bassossa sekä Jukka ja Minna Pitkänen useissa eri puhallinsoittimissa.

Simo Naapuri on julkaissut musiikkia tasaiseen tahtiin, mutta edellisestä sooloalbumista on melkein kymmenen vuotta. Sen aika saattaa olla nyt lähellä. Kuva: Markus Lahtinen
Simo Naapuri on julkaissut musiikkia tasaiseen tahtiin, mutta edellisestä sooloalbumista on melkein kymmenen vuotta. Sen aika saattaa olla nyt lähellä. Kuva: Markus Lahtinen

Oma versio englanniksi

Lauluntekijän musiikki elää muuallakin kuin kotimaassa. Naapuri on tehnyt yhteistyötä muiden muassa jamaikalaisten, brasilialaisten ja portugalilaisten tekijöiden kanssa.

Syyskuussa hän julkaisi englanninkielisen version omasta kappaleestaan Ristin hahmo. Figure of the Cross -laulun käänsi Yhdysvalloissa asuva Mika Koponen yhdessä David L. Johnsonin kanssa.

Kolmosalbumi tulossa?

Uutta materiaalia niin suomeksi kuin englanniksi on odotettavissa jatkossakin.

– Varastossa on paljon biisejä, mutta päivätyön ohessa työskentely on hidasta. Olen alkanut myös miettiä näiden julkaistujen single-kappaleiden yhdistämistä albumiksi, Naapuri paljastaa.

– Fyysistä levyäkin voisi tehdä pienen painoksen, jota voisi myydä keikoilla, kun ne taas joskus alkavat.

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset