Kaupunkiuutiset

Katulamput paloivat vain päivisin

Yksi kesän suurista puheenaiheista on ollut kaupungin päätös katulamppujen sammuttamisesta toukokuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Toista kertaa tehty säästötoimenpide sai tänä vuonna asukkailta paljon kritiikkiä ja päättäjistä muiden muassa Sari Rautio (kok.) ja Pasi Vesala (sd.) ovat pitäneet sitä virheenä. Kaupunkilaiset ovat parin viime viikon aikana julkaisseet Facebookissa runsaasti kuvia katuvaloista, jotka helottavat keskellä päivää. Otokset ovat herättäneet värikästä kommentointia ja suoranaista noitumista kaiken järjellisyyden katoamisesta kaupungissa, mutta kyse on kuitenkin ollut valojen toimivuuden testaamisesta. Nyt katuvalaistus on taas pimeään aikaan käytössä.

 

Toimittaja, käsikirjoittaja ja blogisti Ani Kellomäki on kesän aikana seikkaillut paikallisissa tapahtumissa. ”Testikuskin” kommenteista, kokemuksista ja haastatteluista on kuvattu videoita, jotka löytyvät YouTube-palvelun kanavalta Koeja Hämeenlinna. Kellomäki on raportoinut muun muassa Kuumaa Huumaa -tapahtumasta, Wanaja-festivaaleista, Guns N´Roses -yhtyeen konsertista, LinnaJazzeista, Tatuonti-festivaalista ja Naivistit Iittalassa -näyttelystä.

 

Hämeen poliisilaitos muistuttaa Facebook-sivullaan varovaisuudesta liikenteessä, sillä jatkuvasti on tullut ilmoituksia tiellä kulkevista hirvieläimistä ja liikkeellä on ollut kortittomia, rattijuoppoja ja luvatta auton käyttöönsä ottaneita. Kolmostielle oli pudonnut trukin metallinen piikki, joka rikkoi renkaat ainakin neljästä henkilöautosta.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset