Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Katuruokakiertue tuo torille kansainväliset herkut

Tapahtuma tarjoaa myös hyviä raaka-aineita kotikokeille. Kojuissa on suuri valikoima antipasteja, mausteita ja öljyjä, yrttejä, juustoja, kinkkuja sekä leipomotuotteita. Kuva: Muu
Tapahtuma tarjoaa myös hyviä raaka-aineita kotikokeille. Kojuissa on suuri valikoima antipasteja, mausteita ja öljyjä, yrttejä, juustoja, kinkkuja sekä leipomotuotteita. Kuva: Muu

Vuodesta 2017 Suomea kesäisin kiertänyt katuruokakaravaani Street Food Fiesta pysähtyy tällä viikolla Hämeenlinnan torille.

Luvassa on keskiviikosta sunnuntaihin herkullista ruokaa ja kulttuuria ilman rajoja. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

Kiertuetta luotsaa aiempien vuosien tapaan ranskalainen Ali Chehboun, jonka yrityksen Gourmet Gardenin toimipaikka on Tampereella.

 

Street Food Fiestan kojuissa on tarjolla tarkkaan valittu valikoima herkullisia ruokia paikan päällä nautittavaksi ja kotiin vietäväksi.

Mukana kiertueella ovat suursuosion saavuttaneet kreikkalaiset gyrokset sekä Twirlyn rullajäätelöt.

Tämän vuoden uutuuksia on La Garçonne -koju, josta saa tuoretta kahvia, perinteisiä ranskalaisia täytettyjä patonkeja sekä panineja.

Toinen uusi tulokas kiertueella on italialainen koju, josta voi ostaa paistettua kalaa ja vihanneksia.

Tapahtumassa voi herkutella myös amerikkalaistyylisillä hampurilaisilla, churroilla, crepeseillä ja afrikkalaisella ruoalla. Italialaisia makuja löytyy myös squizza-kojulta. Nämä neliönmalliset pizzat tuovat tuulahduksen Roomasta.

Lisäksi kiertueella on mukana joukko suomalaisia myyjiä, joiden kojuista löytyy aitoja makuja pientuottajilta.

Kesäkuun alussa Savonlinnasta startannut kiertue jatkaa Hämeenlinnan jälkeen Helsinkiin, Lahteen, Jyväskylään ja Tampereelle.

Street Food Fiesta 14.–18.8. Hämeenlinnan torilla. Avoinna ke-la klo 10-20 ja su klo 11-17.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset