fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Katusählyssä voi aloittelijakin pärjätä – Valtakunnallinen kiertue tulee Turenkiin

Erilainen
Katusählyä pelataan kolme vastaan kolme -järjestelmällä, pienillä maaleilla ja ilman maalivahteja. Otteluiden pituus on 12 minuuttia. Kuva: salibandy.fi Kuva: Muu
Katusählyä pelataan kolme vastaan kolme -järjestelmällä, pienillä maaleilla ja ilman maalivahteja. Otteluiden pituus on 12 minuuttia. Kuva: salibandy.fi

SC Urbans järjestää kaikentasoisille pelaajille avoimen katusählyturnauksen 18. toukokuuta Turengin kävelykadulla. Turnaus on osa Salibandyliiton vuosittaista kiertuetta.

– Hienoa, että turnaus saatiin meille tänne Janakkalaan. Yhdistimme sen kevätmarkkinoiden kanssa samalle päivälle, joten väkeä saadaan varmasti enemmän liikkeelle kerralla, Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen kertoo.

– Teimme hyvän ja laadukkaan hakemuksen, joka ilmeisesti vakuutti liiton päättäjät. Lähialueilla ei ole myöskään tänä vuonna tulossa toista valtakunnallista katusählytapahtumaa.

Ilman maalivahteja

Janakkalan osakilpailussa pelataan viidessä sarjassa: miehet, naiset, sekajoukkueet sekä pojat alle 16-v. ja tytöt alle 16-v. Sarjojen voittajat lunastavat paikan finaaliturnaukseen Lempäälään loppukesälle.

Turengin liikuntahallin kaukaloista rakennetaan turnausta varten kaksi kenttää, joiden koko on 10 kertaa 20 metriä. Kävelykadulle nousee myös teltta toimitsijoita ja sähköistä tulospalvelua varten.

– Otteluiden kesto on 12 minuuttia, joten matsit ovat todella lyhyitä. Katusählyä pelataan kolme vastaan kolme -järjestelmällä, pienillä maaleilla ja ilman maalivahteja, joten joukkueiden kasaaminen on helppoa. Viisi kaveria riittää hyvin porukan kokoamiseen, Jokinen sanoo.

Rentoa meininkiä

Katusähly eroaa monellakin tapaa salibandysta. Isoimmat erot ovat pelaajien määrän ohella pelialustassa.

– Katusählyä pelataan nimensä mukaisesti ulkona kadulla ja asfaltti on melko lailla erilainen alusta kuin mihin salibandyhalleissa on totuttu. Tämä kaventaa tasoeroja, kun pallo pomppii taitavillakin pelaajilla. Turnaus soveltuu ihan loistavasti työ- ja kaveriporukoille. Sekasarjassa on yleensä ollut erityisen rentoa meininkiä ja liikunnan iloa tekemisessä.

Rohkeasti mukaan

Järjestäjät toivovat, että kaikki viisi sarjaa saadaan pelattua. Vähimmäisvaatimuksena sarjan toteutumiselle on kolme joukkuetta. Mukaan mahtuu kahdeksan joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

– Yleensä miesten ja poikien sarjoihin olisi enemmänkin tulijoita mitä pystytään ottamaan yhden päivän turnaukseen. Naiset ehkä vähän ujostelevat, jos aiempaa pelikokemusta ei ole. Mutta katusählyssä ei kokemusta tarvita, joten kannattaa tulla rohkeasti mukaan peleihin, Jokinen kannustaa.

– Uskomme, että saamme kaikki sarjat pyörimään. Seudulla on valtava määrä pelaajia ja odottelemme vierailijajoukkueita myös lähikaupungeista. Ensimmäisiä ilmoittautumisia on jo tullut.

 

Katusählyturnaus la 18.5. klo 10 Turengin kävelykadulla.

 

 

 

Katusähly 2019 Turengissa

Kuuluu Salibandyliiton kiertueeseen.

Pelipäivä lauantai 18.5. kello 10.00 alkaen.

Tapahtumapaikat: Hotelli Meskun pysäköintialue, Turengin kävelykatu ja Keskuskuja.

Turnauksessa on viisi sarjaa: naiset, miehet, sekajoukkueet, pojat U16 ja tytöt U16.

Joukkueessa saa olla korkeintaan 8 pelaajaa.

Ilmoittautuminen 11.5. mennessä osoitteeseen scurbans.net/katusahly.

Lisätiedot: Jokke Jokinen, puh. 0400 892 678, jokke.jokinen@scurbans.net

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset