Kaupunkiuutiset

Kaunein seppele

Hämeenlinnalaisen Kaisan kukan kaksikko Annemari Kuvaja–Päivi Lehti voitti Interfloran järjestämän valtakunnallisen kukkasidonnan seppele-sarjan Tampereella. Tunnustuksena on nyt Interflora cupin kaunein seppele 2016 -kunniataulu.

– Meni just niin kuin Strömsössä, parivaljakko nauraa. Samalla he viittaavat legendaariseen tv-ohjelmaan, sillä yksi tuomareista oli Strömsöstä tuttu Owe Salmela.

Kolmen eri työn okonaiskilpailussa hämeenlinnalaiskaksikko sijoittui neljänneksi. Annemari Kuvajalle kilpailu oli kautta aikain ensimmäinen, Päivi Lehti on jo rutinoinut kisaaja.

– Se on vähän kuin kokkikisojen Master Chef-ohjelmassa. Annetaan tehtävä ja aikaraja, sen jälkeen arvostellaan. Jännitti aivan valtavasti Annemari Kuvaja myöntää.

Seppele piti työstää parityöskentelynä laudasta tehdyn kuljetuslavan päälle. Kuvaja–Lehti maalasi lavan ensialkuun mustaksi ja kehitteli sen päälle seppeleen, jota arvostettiin muodon, matemaattisten suhteiden, värien ja liikkeen osalta. Seppeleen piti kestää myös ulkotiloissa.

– Ensimmäiseksi porasimme tuhat reikää, joihin istutimme mustikanvarpuja. Sen jälkeen valittiin muut kukat. Yhteistyö pelasi aivan loistavasti, Päivi Lehti kertoo.

Kaksikko sai 274 pistettä 300:sta mahdollisesta. Yhdessäkään kisassa kautta maailman kukaan ei ole saanut täysiä pisteitä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset