fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaunis kasvukertomus

Call Me By Your NameOhjaaja Luca GuadagninoRooleissa Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Esther Garrel, Amira Casar

 

Vuosi 1983, suuri talo Pohjois-Italian kesäisellä ja vehreällä maaseudulla, jossa on joutilaita, sivistyneitä ja varakkaita ihmisiä. Perheen isä on yliopiston professori ja hänellä on tapana palkata opiskelijoita tutkimusassistenteiksi kesäisin. Näin 17-vuotiaan Elion (Timothée Chalamet) elämään tulee yli parikymppinen tyylikäs ja komea Oliver (Armie Hammer). Kesän aikana Elion kaipuu saa täyttymyksen, salainen suhde alkaa ja Elio löytää paratiisin.

Call Me By Your Name voisi olla siirappinen kiiltokuva ja se voisi mässäillä miesten välisellä rakkaudella. Sitä runsaasti mainetta niittänyt elokuva ei ole, vaan se on äärimmäisen kaunis ja koskettava kuvaus ensirakkaudesta, kasvamisen kesästä ja hypystä tuntemattomaan. Toisen vartaloon tutustumisessa tuo toisen tason Elion isän (Michael Stuhlbarg) tutkimukset antiikin Kreikan miesvartaloista.

Hienovireinen ja samalla hyvin rehellinen Call Me By Your Name etenee Elion näkökulmasta aina Oliverin saapumisesta häneen lähtemiseensä, lopussa vilahtavat talviset maisemat. Tässä tulee jo universaalitaso, joka saa katsojat syvästi liikuttumaan.

 

* * * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset