Kaupunkiuutiset

Kauppamuseo aarteita täynnä

JP Maalaushuone on avannut Janakkalan Hyvikkälässä yksityisen kauppamuseon, joka hakee vertaistaan. Jukka-Pekka ja Kristiina Heleniuksen keräämässä kokoelmassa on yli 4000 artikkelia vanhojen sekatavarakauppojen tuotteita ja pakkauksia. Molemmilla on takanaan pitkä historia keräilijänä.

– Minä aloitin keräämällä muovikasseja, suklaarasioita ja hajuvesipulloja, Kristiina kertoo.

– Jukka-Pekka haali aluksi käsihöyliä ja vanhoja maalipurkkeja. Olemme aina penkoneet rompetoreja, vinttejä sekä kellareita. Tavaraa on etsitty ja ostettu ja sitten vasta mietitty, mihin ne kaikki oikein pannaan.

Museosta löytyy oikeastaan ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa. Hyllyillä on muun muassa työkaluja, leluja, paperitavaraa, mausteita, astioita, kalastusvälineitä, saippuaa, kahvi- ja teepurkkeja, laukkuja, urheiluvälineitö, tupakka- ja karkkiaskeja sekä ruokatarvikepaketteja. Yksi keräilijöiden mieliesineistä on vanha Brunbergin suklaa-automaatti.

– Viivakoodin tuloa olemme pitäneet rajana, joten nuorimmat tavaroista ovat 1970-luvulta ja vanhimmat vuosisadan alusta, Jukka-Pekka sanoo.

– Tavaroista lähes kaikki on hankittu markka-aikaan, koska euron tuon jälkeen hinnat sitten hyppäsivätkin ihan toisiin ulottuvuuksiin. Pointtina tällä museolla on saada jakaa tämä elämys muiden kanssa sen sijaan, että tavarat olisivat pahvilaatikoissa.

Kauppamuseossa on tehtaanmyymälä, kahvinurkkaus, kauppiaan huone ja myymälähuone. Museo on avoinna sunnuntaisin kello 12-17 syyskuun loppuun saakka ja sisäänpääsy on ilmainen. Käynnistä voi myös sopia soittamalla numeroon 044-980 2027.

Kauppamuseo, Jokirannanpolku 9, Hyvikkälä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset