fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaupungilla on runsaasti paikkoja työkokeiluun

Jos opiskelupaikka ei vielä auennutkaan tai oman alan työpaikat ovat pahasti kortilla, voi elämässä päästä eteenpäin työkokeilun kautta. Se on TE-toimiston toimenpide, jonka tavoittteena on lisätä työttömien henkilöiden mahdollisuutta kokeilla uusia työtehtäviä ja tukea henkilön paluuta työmarkkinoille.

Hämeenlinnan kaupungilla on työkokeilussa kuukausittain useita kymmeniä henkilöitä ja sopimusten määrä on kasvussa. Koko vuoden työkokeilumääräksi ennustellaan noin 250 sopimusta, joka on kaksinkertainen määrä verrattuna viime vuoteen. Työkokeilun ajalta saa työttömyystukea.

– Kokemukset ovat olleet todella hyviä, työtoiminnan ohjaaja Sari Järvinen kertoo.

– Kaupungilla on työkokeilupaikkoja päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, kirjastossa, maatalouslomittajana sekä erilaisissa toimistotehtävissä. Kokeilujaksojen kesto on yhdestä kuukaudesta puoleen vuoteen.

Tärkeitä kokemuksia

Työkeilu on mainio tapa tutustua omaan tulevaan alaan. Nuoret, jotka eivät ole vielä päässeet opiskelemaan, voivat työkokeilun avulla parantaa mahdollisuuksiaan tulevissa pääsykokeissa.

– Esimerkkitapaus voisi olla vaikka yksi nuorimies, joka halusi lähihoitajaksi. Hän teki työkokeilujakson vammaisten palvelukeskuksessa ja oli varmasti sen jälkeen valmiimpi tulevaa opiskelua varten.

– Toinen nuori taas halusi opettajaksi, mutta tuli koulussa tehdyn työkokeilun jälkeen siihen tulokseen, ettei se ehkä olekaan hänen alansa. Tällaisenkin kokemuksen saaminen on ihan yhtä tärkeää.

Työkokeilukoordinaation on mahdollistanut Hämeenlinnan kaupungin työllisyyden investointipaketti. Työkokeilua on koordinoitu kaupungin palvelutuotannossa vuoden 2015 ajan projektina ja ensi vuonna työtä jatkaa työtoiminnan ohjaaja. Hanke tarjoaa hyviä mahdollisuuksia myös niille, jotka harkitsevat ammatin vaihtoa.

– Näinä aikoina, kun on paljon työttömyyttä, oman alan mahdollisuudet voivat olla tukossa, Järvinen sanoo.

– Työkokeilun kautta voi lähteä etsimään kokonaan uudenlaista uraa. Kannattaa varmistaa työnhakusuunnitelmasta, että on työkokeiluun oikeutettu. Periaatteessahan kaikki yritykset voivat ottaa työkokeilijoita TE-toimiston kautta. Kaupungin avoimia paikkoja voi lähteä katsomaan nettisivustolta www.tyonpaikka.fi ja ottaa sitten yhteyttä.

Työtoiminnanohjaaja Sari Järviselle voi soittaa numeroon 03-621 2626.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset