fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupunki täyttää 380 vuotta - Juhlapäivänä museoihin vapaa pääsy

Taidemuseon Kotimaan kasvot -näyttelyssä matkataan erämaista kulttuurimaisemiin. Kuvassa Eero Järnefeltin Kolilta -teos. Kuva: Rauno Traskelin

Hämeenlinnan kaupunki täyttää ensi viikon lauantaina 380 vuotta. Juhlapäivän kunniaksi kaupungin museoihin on vapaa pääsy. Mukana ilmaispäivässä ovat Hämeen linna, Museo Militaria, Hämeenlinnan Taidemuseo sekä kaupunginmuseon kohteet Museo Skogster, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo.

 

Museo Skogsterissa on nähtävillä viimeistä viikonloppua Tubi – unohdettu keuhkotauti -näyttely, opastettu kierros klo 13. Lisäksi Hämeenlinnan syntymäpäivän teemaan sopii mainiosti Ooh, Hämeenlinna! -perusnäyttelyn 24 minuuttinen multivisio kaupungin historiasta.

Taidemuseossa on esillä Kotimaan kasvot -näyttely, jonka teoksissa matkataan erämaamaisemista ihmisen muokkaamille kaskimaille ja kulttuurimaisemiin sekä kuvanveistäjä Mikko Hovin veistoksia. Yleisöopastus klo 14.

Museo Militaria tarjoaa perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvat näyttelyt Viestisotaa Rukajärvellä ja Viestijoukkojen synty sekä toiminnallisen QSO – Minulla on yhteys! -näyttelyn.

 

700-vuotiaan Hämeen linnan historiaan sekä loiston ja rappion päiviin pääsee tutustumaan joko omatoimisesti tai tasatunnein klo 11, 12, 14 ja 15 alkavilla kierroksilla.

Sibeliuksen syntymäkodissa on yleisöopastus klo 15 ja Palanderin talossa vapaa kierto omaan tahtiin. Palanderin talossa esitellään hämeenlinnalaista porvariskotia 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Sibeliuksen syntymäkodissa kerrotaan säveltäjämestarin poikavuosista sekä 1860–80-lukujen Hämeenlinnasta.

 

Lauantaina 19.1. Museo Skogster, Hämeenlinnan Taidemuseo ja Museo Militaria ovat avoinna klo 11–17, Hämeen linna klo 11–16, Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo klo 12–16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset