fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaupungin keskusta on kaikkea muuta kuin kuollut

Nyt on aika lopettaa puheet siitä, ettei Hämeenlinnan keskustassa käy kukaan. Reskan jalankulkijamääriä on mitattu toukokuusta 2017 alkaen ja Kuppila Wäinön yläpuolella asennettu laskuri havaitsi kävelykadulla 897 016 kävijää joulukuun loppuun mennessä. Esimerkiksi viime viikon maanantaina kadunpätkällä laskettiin vuorokauden aikana 4690 kulkijaa.

– Hämeenlinnassa on käytetty aika voimakkaita äänenpainoja ja mutu-tuntumaa, kun on puhuttu keskustan hiljentymisestä, Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki toteaa.

– Nyt meillä on tilastoja ja faktaa, jota voidaan käyttää julkisen sektorin päätöksenteon tukena. Yrittäjät taas voivat hyödyntää näitä tietoja miettiessään aukioloaikoja ja henkilöstöresurssejaan.

Laskurin mukaan perjantai on Reskalla viikon vilkkain päivä, mutta toiseksi kipuaa yllättäen tiistai.

– Kuukausimarkkinat vaikuttavat paljon. Niitä on pidetty vähän eläkeläistapahtumina, mutta kävijämäärät ovat älyttömän isoja, Kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier sanoo.

– Lauantait ovat meille selkeästi kehittämisen paikka. Silloin ihmisten liikkuminen näyttää painottuvan iltapäiville. Huhti-toukokuussa olisikin tarkoitus järjestää kokeilu, jossa kaupat pitäisivät oviaan auki vähän pitempään.

Erityisen kuumana laskuri kävi tietenkin Guns N´ Roses -viikonloppuna, jolloin kävelykadulla piipahti perjantaina lähes 10 000 ihmistä ja lauantaina yli 12 000.

– Guns N´ Rosesin konsertti näkyi selvästi jo torstaina katukuvassa, Hagemeier kertoo.

– Kaikki festarit tuovat Reskalla väkeä, vaikka ne eivät keskustassa olisikaan. Elokuun markkinapäivän kävijämäärä oli komeat 11 665. Verkatehtaan Elomessuilla oli myös suuri vaikutus Reskan vilkkauteen.

Keskustassa on edelleen 65 tyhjää liiketilaa, mutta myönteistä kehitystä on tapahtunut.

– Liiketilat ovat alkaneet täyttyä Eteläkadulla, Palokunnankadulla sekä Sibeliuksenkadulla ja Tavastila on kovasti piristynyt, Käki tuumaa.

– Monet kuitenkin odottavat, mitä tapahtuu ykköskorttelille ja toriparkille. Kukaan ei tee isoja investointipäätöksiä, jos kaupunkisuunnittelu on sumussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset