Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupungin liikuntapalkinto Skate ry:lle – Kotiseututekona palkittiin Perjantaiparlamentti

Skate ry;n perustaja ja puuhamies Herkko Yli-Paappala oli vauhdissa Rengon skeittiparkin laajennusosalla viime vuoden syyskuussa. Kuva: Sara Aaltio, arkisto

Perinteisen Hämeenlinnan kaupungin Liikuntapalkinnon sai Hämeenlinnan Skate ry. Viime sunnuntaina kaupungin 381-vuotisjuhlassa Verkatehtaalla jaetusta tunnustuksesta päätti sivistys- ja hyvinvointilautakunta. Palkinnon arvo on tuhat euroa.

Skate ry on paikallisten rullalautailijoiden etujärjestö, joka on perustettu vuonna 2003.

Palkintoperusteissa kiiteltiin yhdistyksen luovan uudenlaista liikunnallista kaupunkikulttuuria skeittaamisen avulla. Lisäksi se rakentaa ja ylläpitää talkootyöllä harrastuspaikkoja, joista viimeisin esimerkki on skeittipuiston rakentaminen Renkoon.

Skate ry aloitti Rengon projektin rakentamisen elokuussa 2018. Viime vuonna valmistui toinen laajennusosa ja puisto kasvaa vielä yhdellä laajennuksella ensi keväänä.

 

Yhdistyksellä on oma Laitos skatepark -sisähalli, jota se on pitänyt yllä viitisen vuotta. Yhdistys teki hallista palvelusopimuksen kaupungin kanssa. Laitos on yksi monipuolisimmista ja erikoisimmista skeittihalleista Suomessa. Se koostuu useista eri kerroksista ja on lähes kokokaan puurakenteinen.

Laitoksen ja Rengon skeittipuiston lisäksi muita harrastuspaikkoja ovat Hämeensaaren Citymarketin ja moottoritien liittymän välissä oleva monipuolinen Diy-park, Ruununmyllyn miniramppi Ruununmyllyn koulun pihalla, Hauhon Skatepark yhtenäiskoulun pihassa ja Kalvolan skeittiramppi Iittalan urheilukentällä.

 

Sunnuntain juhlan yhteydessä Hämeenlinna-Seura ry nimesi Perjantaiparlamentin Vuoden kotiseututeoksi 2019.

Hämeenlinna-Seura haluaa vuosittain muistaa tahoja, jotka ovat ansiokkaalla tavalla tehneet työtä hämeenlinnalaisuuden tai hämeenlinnalaisen elämäntavan hyväksi. Filosofi Johannes Ojansuun 13 vuotta luotsaama parlamentti sai tunnustuksen merkityksellisestä työstä sivistyneen yhteisön keskustelukulttuurin vaalimiseksi.

Palkintoperusteissaan seura nosti esiin nykypäivän kärjistyneen keskustelukulttuurin ja internetin valheelliset profiilit. Hämeenlinna-Seuran mukaan yhteisön ja sen kulttuurin muodostumisessa ihmisten keskinäisellä vuorovaikutuksella, kohtaamisella ja keskustelulla on ensiarvoisen tärkeä merkitys. Hämeenlinnassa sivistynyttä keskustelua ja kohtaamisia on edistetty Olutravintola Birgerin Perjantaiparlamenteissa, joissa nautinnolliseen illanviettoon yhdistyy asiantunteva, syväluotaava ja poleeminen keskustelu tärkeistä poliittisista, eettisistä, tieteellisistä ja kulttuurisista kysymyksistä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

24.9.2020