fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaupungin pitkäikäisin pubi 
sulkee ovensa ensi lauantaina

Parolantie 10:ssä oleva Vasalli on pisimmän aikaa yhtäjaksoisesti avoinna ollut ravintola Hämeenlinnassa.

– Eho perusti Vasallin 1970-luvun alussa ja silloinhan se oli vielä ruokaravintola, kuten kaikki muutkin siihen aikaan, pubin omistaja Tapio Kiuru kertoo.

– Itse tulin kuvaan 15 vuotta sitten, jolloin siitä oli tullut sporttipubihenkinen lähiökuppila, jota se on ollut tähän päivään saakka.

Vasallilla on ollut uskollinen paikallinen asiakaskunta ja myös jalkapallo- ja jääkiekkofanit ovat ahkerasti kuluttaneet sen penkkejä sekä ennen otteluita että niiden jälkeen. Pubin sulkemisen syynä on yksinkertaisesti vuokrasopimuksen päättyminen.

– Vuokranantaja sanoi irti sopimuksen, Kiuru toteaa.

– Haastemies toi lapun, eikä sen kummempia perusteluja ole tullut. Äänekkyydestä on joskus tullut valituksia, minkä takia pubissa ei ole ollut enää mitään esityksiä tai karaokea. Mitään normaalia pubielämää suurempaa meteliä ei ole pidetty.

Jäähyväisiä vietetään siis lauantaina 10. syyskuuta.

– Mitään erityistä ohjelmaa ei ole, koska sitä ei ole saatu järjestää, mutta väkeä taitaa olla odotettavissa. Olen kuullut, että ihmisiä olisi tulossa kaukaakin.

Vuokranantaja ei halunnut kommentoida sopimuksen päättymisen syitä.

Yksi Vasallin kantapeikkoja on ollut aivan sen naapurissa asuva, monipuolisena urheilumiehenä tunnettu Erkki ”Wimu” Virtanen.

– Taisin olla paikalla jo avajaispäivänä, koska olin silloin jo 19-vuotias, Virtanen muistelee.

– Vuosi oli 1970. Alussa se oli puhdas ruokaravintola à la carte -listoineen, mutta vuosien varrella siitä tuli kansankuppila, jossa oli kiva tavata kavereita. Ilkka Saksan aikoina pubiin tuli sitä urheiluteemaa ja televisioita joka nurkkaan.

Pubissa pistäytyi paikallisten asukkaiden lisäksi muitakin kuin Kaurialan kentän ja Rinkelinmäen katsojia.

– Opettajankoulutuslaitoksen aikoihin siellä kävi helkkarin paljon opiskelijoita niin sanotusti tekemässä läksyjä.

– Kyllä siellä ovat istuneet niin Arja Koriseva kuin Heikki Helakin. Saija Varjus oli yhden kesän tarjoilijana ja Markku Tuokko oli vahtimestarina.

Vasalli on ollut keskeinen osa Kaurialan elämänmenoa 46 vuotta. Miltä sen lopettaminen nyt tuntuu?

– Täällä ollaan tietysti haikeilla mielin, mutta itse yritän aina ajatella positiivisesti, että ehkä nyt säästyy vähän rahaa, Virtanen pohtii.

– Mutta kyllä siinä kapakassa on vuosien varrella koettu monenlaisia ilon ja surun hetkiä. Muistoja on paljon.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset