fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaupunginorkesteri avasi uusia uria

Ohjelmistossa kuultiin todellisia harvinaisuuksia, kun Hämeenlinnan kaupunginorkesteri esiintyi maanantaina Lahdensivun kampuksella sekä Kaurialan yläasteen että sosiaalíalan oppilaitoksen opiskelijoille.

– Leni Lustre-Pere löysi hauholaiselta kirpputorilta kaksi Tauno Marttisen nuottia 1930-luvulta, intendentti Markku Jokinen kertoo.

– Esitimme molemmissa konserteissa kappaleet Unelma – Tango itämailta ja Silja-valssi.

Ajatus oppilaitoskonserteissa oli muhinut Jokisen mielessä jo pari vuotta, sillä Lahdensivulta löytyy kaksi erinomaista esityspaikkaa, nykyään Kaurialan koululaisten käytössä oleva Metsola-sali ja sosiaalialan Ainola-sali.

– Olimme ensimmäistä kertaa esiintymässä HAMKilaisille ja samalla tulivat nämäkin paikat testattua. Varsinkin Ainolassa oli erittäin hyvä akustiikka.

– Vaikka meillä ei ole erillisrahoitusta tällaisiin tilaisuuksiin, ne ovat meille kaikkein tärkeintä markkinointia ja konserttien pohjustustyötä sellaisille kohderyhmille, jotka eivät klassista musiikkia juurikaan kuule.

Nuoria kykyjä

Kaupunginorkesteri esiintyi kampuksella seitsenhenkisellä kokoopanolla. Yläasteen konsertissa yleisöä oli peräti 450 henkeä.

– En tiedä lumosiko musiikki oppilaat, mutta koko porukka oli soíttamisen aikana aivan hiljaa. Se on todella harvinaista, Jokinen kiittelee.

– Saimme myös tilaisuuden esitellä Sibelius-opiston lahjakkuuksia, jotka toivottavasti kannustavat yhä enemmän nuoria hakeutumaan musiikinopetukseen.

Orkesterin riveissä ovat muutaman esiintymisen ajan olleet opistossa opiskelevat Peppi Perttunen, Peik von Konow ja Valtteri Tolppi.

– On ollut todella hauskaa päästä mukaan, Perttunen sanoo.

– Kyllä silloin parhaiten oppii, kun pääsee ammattilaisten kanssa soittamaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset