fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupunki kauhun vallassa

Vanajanlinnakin muuttuu kauhukartanoksi mentalisti Noora Karman johdolla.
Noora Karma lupaa, että Vanajanlinnan kauhulauantai on elämyksellinen kokemus. Alle 12-vuotiaille hän suosittelee sitä vain aikuisen seurassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Tulevana perjantaina kello 18 raatihuoneen parvekkeelta kaikuu synkkä nauru. Ääni on merkkinä siitä, että Hämeenlinnassa alkaa kauhuviikonloppu, Horror Weekend. Pimeän kaupan ilta saa näin oheensa teemallista ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Kauhistuttavaa tunnelmaa on luvassa pimeään asti kauppakeskuksissa, kivijalkaliikkeissä, ravintoloissa, Hämeen linnalla ja uimahallissa. Vanajanlinnassa on lauantaina ihan oma juttunsa, Kauhukartano Goes to Vanajanlinna.

Tapahtumaa koordinoi Unelmatekijät Oy yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa.

– Ohjelmaa on tarjolla linnasta linnaan, eikä kukaan meistä ole turvassa edes torilla, Miikka J. Anttila Unelmatekijöistä hehkuttaa.

Perjantaina Hämeen linnassa pääsee mukaan kauhukierroksille kello 18.30–22.15. Torilla näyttäytyvät kello 19 Tavastia Track Weekendin tuunatut rekat.

Tavastilassa on tarjolla pitkin iltaa tarot-ennustusta, lapsille horror-kasvomaalausta ja Pasi Nuutisen livemusiikkia (kello 19 ja 20). Goodmanissa iltaa isännöi Monsieur Thomas Boucht, pianisti viihdyttää yleisöä toivesävelin, ja sirkusartisti Susanna Liinamaa esittää saippuakupla- ja vannesshow´t. Kyrsyä-Tuftland-eoluvan tekijöitä haastatellaan kello 20.

Teatterissa nähdään Kahvi mustana -dekkarin ensi-ilta kello 19, ja Bio Rex esittää kauhuelokuvan kello 22.

Iltamyöhällä ohjelma siirtyy ravintoloihin ja yökerhoihin. Albertin kellarissa vietetään bileitä teemalla Kuolleet elokuvatähdet, ja musiikkia esittää Johanna B.D. The Gasoline Gays. Ravintola Skogsterin rommikellari muuttuu Kauhujen kellariksi.

Lauantaina Kahvi mustana alkaa teatterissa kello 13. Tavastilassa on jälleen päivällä kasvomaaluasta ja tarot-ennustusta. Verkatehtaalla soi metalli, kun lavalle nousee Pain Confessor & Anger Cell kello 19.

Kantolaan kokoontuu elokuvanystäviä autoineen kello 22. Tapahtumapuistossa nähdään Kyrsyä-Tuftland drive in -näytöksenä. Iltamyöhällä teemaohjelma jatkuu jälleen ravintoloissa ja yökerhoissa. Juliuksen olohuoneessa pääsee maistelemaan horror-drinkkejä.

Vanajanlinnaan mentalisti Noora Karma on koonnut karmivaa ohjelmaa.

– Yleisö pääsee seikkailemaan. Mitä tahansa voi tapahtua, ja kuka vaan voi olla nurkan takana. Itse olen paikalla koko ajan linnanrouvana, hän kertoo.

Ovet aukeavat kello 17.45, ja kello 18–19 pääsee osallistumaan meedio Maria Petalan istuntoihin. Kello 19 liikkeelle lähtee ensimmäinen kauhulinnakierros, jolla saatetaan tavat keskiajan hahmoja.

Paranormaaleja ilmiöitä tutkivat veljekset Mika ja Markus Nikkilä ovat paikalla myös, ja he ottavat lipun ostaneita mukaan tutkimusmatkaansa.

Noora Karma pitää spiritistisen istunnon kello 22.30.

– Poltergeistia, verta, kauhua, kaikkea sitä mitä itse pelkään. Istunto on interaktiivinen, yhdessä herättelemme Vanajanlinnan henget eloon, hän lupaa.

Alakerrassa alkaa soida kauhudisko kello 23.30, ja baarista saa juotavaksi verisiä drinkkejä.

Horror Weekend Hämeenlinnassa pe–la 28.–29.9., Kauhukartano goes to Vanajanlinna la 29.9.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset