fbpx
Kaupunkiuutiset

KaupunkiJamboree kutsui maailman lapset kylään

Maanantaina alkanut KaupunkiJamboree kestää neljä päivää, joiden aikana alle 18-vuotiaat leiriläiset ja kaupunkilaiset pääsevät ilmaiseksi seikkailemaan neljään ohjelmalaaksoon. Laaksoissa jokainen voi valita itse miten päivänsä täyttää – puuhaillako tuttujen juttujen parissa vai tutkiako uusia ja ennen kokemattomia asioita. Tapahtumakokonaisuus juhlistaa myös 100-vuotiasta Suomea ja haluaa tuoda lapset ja nuoret eli tulevaisuutemme rakentajat juhlan keskipisteeksi.

– Tämä on yksi juhlavuoden huipentumista, lahja, jonka kaupunki halusi antaa lapsille ja nuorille, tapahtumakoordinaattori Jenna Kankaanpää kertoo.

– Olemme markkinoineet tapahtumaa järjestöille ja yhdistyksille. Etukäteen ilmoittautuneita ja koulumajoituksessa olevia leiriläisiä on parisensataa ja paikalliset voivat piipahtaa päiväseltään milloin vain tai vaikka kaikkina päivinä.

Kaupungissa leireilee tapahtuman aikana muun muassa amerikkalaisen jalkapallon harrastajia sekä vieraita Kiinasta ja Tampereelta. Laaksot ovat auki vielä keskiviikkona ja torstaina kello 9.30-12.00 ja klo 13.30-16.00, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Linnanpuiston Tiede ja ympäristö -laaksossa esittäytyvät monien tieteenalojen edustajat ja monet luonnonsuojelu- ja elinkeinotoimijat. Hämeen linna on avannut ovensa osallistujille ja oppaat kertovat sen vaiheista. Kesäyliopiston Lasten korkeakoulu tarjoaa mielenkiintoisia luentoja, Kasvua Hämeessä -hankkeen asiantuntijat kertovat hyvästä suomalaisesta ruuasta, Maa- ja kotitalousnaiset luonnon tarjoamasta hyvinvoinnista ja Metsästäjäliiton pisteellä tutustutaan metsästysharrastukseen.

Linnanpuistosta löytyy myös Yhteiskunnan ja kansainvälisyyden laakso, jossa muun muassa työstetään suomalaisten nuorten käsikirja kestävään kehitykseen, sukelletaan politiikan maailmaan ja tutustutaan nuorten vaikuttamisen mahdollisuuksiin.

Verkatehtaan Taide ja kulttuuri -laaksossa on mahdollisuus osallistua yleisötaideteokseen ja erilaisiin työpajoihin komedian tekemisestä graffiteihin. Pullerilla on Liike ja hyvinvointi -laakso, joka on tulvillaan sporttia ja toimintaa. Vuoden 1952 olympialaisten muistoksi on viritetty moderni versio 5-ottelusta ja mukana on liittoja sekä seuroja erilaisten lajien parista.

Jamboreen avajaiskonsertissa maanantaina torilla esiintyivät Ellinoora ja Tuomas Kauhanen. Keskiviikon ohjelmassa on kello 18.00 alkava Beach Party Ahveniston maauimalassa, jossa DJ viihdyttää kylpijöitä musiikilla.

KaupunkiJamboree tuotantotapa on aivan uudenlainen ja sisällöt leirille syntyivät verkostotuottamisen periaatteella. Jokainen sisällöntuottaja on tullut tekemään omaa ohjelmapalastaan omana toimintanaan, oma osaaminen ja tavoitteet edellä.

– Linna opastuskierroksineen on jamboreen ajan avoinna ja maksuton alle 18-vuotiaille, samoin Taidemuseo ja Kaupunginmuseon Idästä tuulee -näyttely, Kankaanpää sanoo.

– Eli sisätiloihinkin pääsee, jos kelit ovat huonot. Tämä on koululaisille hyvä kesäloman huipennus, joka tarjoaa kivaa puuhaa ja oikeata tekemistä.

Lisätietoa netissä www. kaupunkijamboree.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset