Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupunkikaksion verran rahaa sushikeittiöön – Hämeensaaren Citymarketissa aukesi oma sushibaari

Hämeensaaren Cittari avasi oman sushibaarin. Kauppias lupaa, että tuoretta herkku saa joka päivä.
Eelis Soveri ja Heidi Vainio ovat opiskelleet sushin tekemistä jo monta viikkoa ja ovat innoissaan uudesta työpaikastaan. – Meillä on ollut tosi hyvä draivi, sanoo kauppias Eemeli Aaltonen. Kuva: Tuulia Viitanen
Eelis Soveri ja Heidi Vainio ovat opiskelleet sushin tekemistä jo monta viikkoa ja ovat innoissaan uudesta työpaikastaan. – Meillä on ollut tosi hyvä draivi, sanoo kauppias Eemeli Aaltonen. Kuva: Tuulia Viitanen

Hämeenlinnalaisetkin ovat tienneet, että Järvenpään ja Pirkkalan Citymarketeista saa tuoretta, paikan päällä tehtyä sushia.

Nyt ei enää tarvitse lähteä merta edemmäs, sillä Hämeensaaren Citymarketin kauppias Eemeli Aaltonen avasi maanantaina sushicornerin kaikessa hiljaisuudessa.

Hiljaisuus johtuu siitä, että Postin lakon vuoksi oli epävarmaa, saadaanko kaikki tarvittavat välineet keittiöön. Aaltonen tilasi Japanista muun muassa keittiökoneet ja veitset. Nyt keittiö on valmis ja susheja valmistetaan päivittäin, myös sunnuntaisin.

Aaltonen pitää omaa sushicorneriaan ainutlaatuisena. Riisit, etikat ja soijat tulevat Japanista.

– Lisäksi kaikki tehdään käsin tuoreista raaka-aineista. Siitä ei tingitä. Vielä, kun saisimme paljon Vanajaveden kuhaa, niin voisimme käyttää paikallista raaka-ainetta.

Sushia nautitaan usein kylmän ja vaalean lagerin kanssa. Sushicorneriin on tulossa oluthyllyt, joista saa japanilaista olutta ja suomalaisten pienpanimoiden tuotteita.

Keittiö söi rahaa kaupunkikaksion verran

Aaltonen ei kerro investoinnin summaa, mutta paljastaa, että keittiö välineineen maksoi kaupunkikaksion verran.

Lisäksi hän on palkannut kaksi täysaikaista työntekijää huolehtimaan ainoastaan susheista sekä kolme muuta henkilöä, jotka opettelevat keittiön tavoille.

– Talon sisällä kaikki ovat innoissaan. Toivottavasti myös asiakkaat ottavat hyvin vastaan, Aaltonen sanoo.

Sushi on ollut jo muutaman vuoden kasvava ruokatrendi. Aaltonen näkee, että hypermarketin on oltava mukana trendeissä ja tarjottava sitä, mitä kansa haluaa ostaa.

– Ei sushi ole enää vain kaupunkilaisten juttu.

Verkkokaupasta herkkua ei kuitenkaan vielä saa. Sushia myydään kilohinnalla. Toistaiseksi sitä voi ostaa mukaan tai nauttia paikan päällä.

Vahva usko kasvuun

Eemeli Aaltosella on tavoitteet, kuinka paljon hän aikoo sushia viikottain myydä. Ennen Hämeensaaren Citymarketia hän oli töissä Kupittaalla.

– Siellä palkattiin sushikeittiöön ensin kahdeksan työntekijää. Nykyään keittiössä on 17 henkilöä.

Pirkkalassa alun tavoitteena oli viikoittain myydä 350 kiloa sushia. Nykyään viikkotahti on 3500 kiloa viikossa.

– Kaupankäynti muuttuu. Pitää saada tuotteita monelle eri ikäryhmälle. Esimerkiksi jokapäiväinen aukioloaika kello 22 asti on otettu hyvin vastaan.

Aaltonen haluaa kehittää Hämeensaaren palvelutiskejä edelleen. Sushibaarin jälkeen vuorossa on kahvio.

– Sinne on tulossa lisää take away -tuotteita, kuten erilaisia sämpylöitä.

Lue myös: Eemeli Aaltonen tulee kauppiassuvusta ja osaa kaupan kaikki hommat – Hämeensaaressa valikoima kasvaa

Sushi

Japanilainen ruoka.

Perustuu keitettyyn, etikalla maustettuun riisiin.

Kala on tärkeä osa sushia, mutta rinnalla on paljon myös vegeversioita.

Suomessa suositaan erityisesti nigirejä ja makeja.

Nigirit ovat puristettuja palleroita, joiden päällä on esimerkiksi raakaa kalaa.

Makit ovat merilevään käärittyjä rullia erilaisilla täytteillä.

Sushia syödään soijakastikkeen kanssa. Palleroita voi myös maustaa wasabilla.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

8.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

12.7.2020

Fingerpori

comic