Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupunkilaiset sanoivat painavan sanansa – Pro Myllymäki keräsi 8747 allekirjoitusta koulun puolesta

Kansalaisliikkeen perustajat Antti Toivanen ja Pauliina Kauppinen luovuttivat kuukauden aikana kerätyn adressin Hämeenlinnan kaupungintalossa tiistaiaamuna. Kuva: AP Sarjanto
Kansalaisliikkeen perustajat Antti Toivanen ja Pauliina Kauppinen luovuttivat kuukauden aikana kerätyn adressin Hämeenlinnan kaupungintalossa tiistaiaamuna. Kuva: AP Sarjanto

Myllymäen koulun lakkauttamista vastustava Pro Myllymäki luovutti keräämänsä adressin Hämeenlinnan kaupungin johdolle tiistaiaamuna.

Tammikuun puolivälissä järjestäytynyt kansalaisliike sai kuukauden aikana koottua verkossa ja paperisilla keräyslistoilla 8747 allekirjoitusta. Painavan pumaskan kiikuttivat kaupungintalolle Pro Myllymäen perustajat Pauliina Kauppinen ja Antti Toivanen.

– Tämä on vahva kannanotto terveen, perinteikkään ja historiallisen koulun puolesta. Hämeenlinnalaiset ovat huolissaan kaupunkinsa elinvoimasta ja toivovat että palveluverkko tukee aidosti täällä asuvia ihmisiä, Toivanen sanoo.

Vetovoimatekijä

Adressin nimi on Pelastetaan Myllymäen koulu – sano ei lasten lähikoulun lakkauttamiselle ja jättikoululle. Vetoomuksessa nostettiin esiin niin koulun yhteisöllistä merkitystä kuin sen asemaa asuinalueen tärkeänä vetovoimatekijänä. Kansalaisliike tähdentää, että sopivan kokoisessa koulussa opettajat ja oppilaat tuntevat toisensa, ja mahdollisiin kiusaamisiin on helppo puuttua. Lisäksi koulu on tärkeä kohtaamis- ja harrastuspaikka paikallisille asukkaille.

– Kaupunki kaipaa muutakin kuin uuden ja hienon rakentamista. Ihmiset tarvitsevat historian juuria ja henkeä, jotta he tuntevat kuuluvansa johonkin, Kauppinen muistuttaa.

Myllymäen koulun lakkauttaminen on ollut tapetilla viisi kertaa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Toivomme, että tuleva päätös on pysyvä, sillä perheiltä alkavat voimavarat loppua, Kauppinen kertoo.

Jokerikortti

Pro Myllymäen adressia olivat vastaanottamassa kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko ja opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä.

Talouden tasapainottamisohjelmaan liittyvä selvitys valmistuu Myllymäen koulun osalta toukokuussa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, kuka viime kädessä päättää koulun kohtalosta?

– Koulun lakkauttaminen olisi palveluverkkopäätös ja siinä tapauksessa se käsiteltäisiin valtuustossa. Jos taas tilanne säilyisi ennallaan, lähdettäisiin valmistelemaan seuraavaa vaihetta, eli peruskorjausta.

– Meillä ei tällä hetkellä ole oikeaa käsitystä koulun rakennusten kunnosta, eikä siitä, mitä niiden peruskorjaaminen tarkoittaa. Se on jokerikortti, joka täytyy selvittää.

 

 

Myllymäen koulu

Puukoulu on rakennettu 1912–1914, kivinen osa 1949-1950.

Päätyi kaupungin talouden tasapainottamisohjelmassa lakkautettavien listalle, koska tarvitsee peruskorjauksen ja Seminaarin koulu on lähellä.

Koulussa ei ole sisäilmaongelmia ja se on tontteineen kaupungin omistama.

Myllymäessä on 260 oppilasta, joista kuudennet luokat käyvät tilanpuutteen takia Kaurialan yläkoulussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset