Kaupunkiuutiset

Kaupunkilomien suosio kasvaa vuosi vuodelta

Mikään ei tunnu horjuttavan Kanarian saarten asemaa yhtenä hämeenlinnalaisten talvisista suosikkimatkakohteista. Espanjalle kuuluvalle vulkaaniselle saariryhmälle alettiin lentää urakalla Suomesta jo 1960-luvun lopussa, mutta yhä uudet sukupolvet viehättyvät niiden kauniista luonnosta ja upeista uimarannoista.

– Suosituimmat saaret ovat pitkään olleet Teneriffa ja Gran Canaria, toimistopäällikkö Satu de Mel Matkatoimisto Oy Matka-Vekasta kertoo.

– Etelänmatkojen ykköskohteita on myös Dubai, jossa yhdistyvät kätevästi kaupunki- ja rantaloma. Sitten on tietenkin Thaimaa ja siellä erityisesti Phuket, jossa on upeita rantoja ja hyvät palvelut.

Virkeä Berliini

De Mellin mukaan euroopalaiset kaupunkilomat ovat talvellakin todella suosittuja.

– Isot kulttuurikaupungit, kuten Pariisi, Rooma, Lontoo ja Barcelona, kiehtovat matkailijoita. Ehkä muutaman vuoden sisällä niiden rinalle on noussut Berliini, jonne on mukavan lyhyt lento ja kaupunki koetaan nuorekkaaksi paikaksi.

– Kaupunkilomien suosio kasvaa ihan koko ajan. Ne ovat tavallisesti vähän lyhyempiä, eli matkoja varataan viideksi päiväksi tai vaikkapa vain viikonlopuksi.

Lomalla suksille

Kotimaan säätilallakin saattaa olla jonkinlainen vaikutus siihen, minne päin maailmaa talvella halutaan matkustaa.

– Ehkä saattaa käydä niin, että jos Suomessa on pitkä ja kova pakkaskausi, matkakohde halutaan jostain oikein lämpimästä, de Mel pohtii.

– Sitten taas, jos talvi on lumeton, Alpeille suunnattujen hiihtolomamatkojen kysyntä kasvaa aivan varmasti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset