fbpx
Kaupunkiuutiset

Kaupunkiseikkailu opettaa historiasta ja ympäristöstä

Torilla juhlittiin torstaina Vihervuoden ja Luonto ja vesi -teemavuoden avajaisia. Tapahtumassa julkistettiin myös Hämeenlinnan lyseon opiskelijoiden laatima Kaupunkiseikkailu-rata. Seikkailun lähtöpiste on torilla ja ohjeet löytyvät R-kioskin ilmoitustaululta että kaupungin kesäinfopisteestä.

– Käytössä on kolme eri reittiä, joissa infotaulujen vihjeitä seuraamalla pääsee eteenpäin, biologian opettaja Säde Andstén kertoo.

– Vihjeet ovat sen verran hankalia, että älypuhelimen käyttöä voi suositella.

Jokaisen reitin varrelta löytyy seitsemän pistettä, jossa on vihjeiden lisäksi ympäristö- tai historiateemainen tietoisku. Kävelymatkaa kertyy kolmesta kuuteen kilometriin.

Seikkailun ovat toteuttaneet lyseon historian 5-kurssilaiset ja biologian 3-kurssilaiset.

– Kyllä tätä tehdessä tuli kaikennäköistä opittua, Juho Virtanen sanoo.

– Itse hain tietoa siitä, mitä kaikkea torilla kasvaa ja siinä tuli katsottua ympäristöä ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Tehtäväpisteet tietoiskuineen ovat pystyssä 14. heinäkuuta saakka.

– Sellaisetkin, jotka ovat asuneet ikänsä Hämeenlinnassa, oppivat varmasti seikkailussa uusia asioita kotikaupungistaan, historianopettaja Tiia Taskinen uskoo.

Lyseolaiset olivat kesäisessä tapahtumassa muutenkin näkyvässä roolissa rantareitin lastenkierroksen ja torin leikkipisteen vetäjinä sekä hyvän mielen levittäjinä. Eläinhahmoihin olivat sonnustautuneet lehden kansikuvassa näkyvät lyseolaiset Aapo Warjovaara (jänis), Sini Oinonen (lehmä), Taneli Elsinen (karhu) ja Juho Riekkola (koira.).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset