fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kaupunkiuutiset arvioi Hämeenlinnan valtuutetut – "Suupaltti, salaviisas, vaikenija ja yksi, joka puhuu niin viisaita, että kuuluisi eduskuntaan"

Uusi valtuusto valitaan 13. kesäkuuta. Nyt on aika summata, miten nykyinen kaupunginvaltuusto on urakastaan selviytynyt ja millaisen mielikuvan he antavat itsestään kokouspuheenvuoroissaan.
Kuka on salaviisas? Kuka suupaltti, entäs sitten vaikenija?

Satu Aaltonen (sd.)

Valtuustossa harvakseltaan äänessä, mutta yleensä asiasta. Ehkä pääsee vaikuttamaan riittävästi kaupunginhallituksessa.

 

 

Antti Ahonen (kok.)

Kokoomuksen oikean laidan puheautomaatti. Lähes kaikkien alojen asiantuntija, varsinkin historian.

 

 

Teija Arvidsson (kd.)

Edustaa kristillisdemokraattien kolmihenkisen ryhmän asiallista ja faktoihin pohjautuvaa ilmaisua. Istuu kaupunginhallituksessakin.

 

 

Pekka Arvio (kok.)

Tällä vaalikaudella harvoin äänessä, joskus aikaisemmin jaksoi innostua enemmän.

 

 

Mika Einiö (sd.)

Kuuluu osastoon ”SDP:n uskollinen soturi”. Ei juuri puhu valtuustossa.

 

 

Tarja Filatov (sd.)

Pyrkii usein sovittelemaan kiistoja painoarvolla, jota vaikuttava valtakunnallinen ura on tuonut. Johtaa myös maakuntahallitusta.

 

 

Ville Honkasaari (kok.)

Viljelijä Hauhon Ilmoilasta nousi varamiehen paikalta, kun kaima Ville Lintula heitti pyyhkeen kehään kauden alkumetreillä. Profiloitunut Hauho-asioissa.

 

 

Veera Jussila (vihr.)

Perusvihreä. Päässyt laimean alun jälkeen vähitellen ääneen Vihreiden ryhmyrinä.

 

 

Juha Kallioinen (kok.)

Kuuluu valtuuston kapitalistisiipeen. Puhuu mielellään rahasta ja taloudesta, muttei juuri muusta. Istuu kaupunginhallituksessa.

 

 

Vesa Kaloinen (kok.)

Pitäjien ja Tuuloksen äänitorvi, mutta ottaa kantaa muihinkin asioihin. Kukoisti, kun pääsi varapuheenjohtajana tuuraamaan valtuuston puheenjohtajaa.

 

 

Päivi Kankaanmäki (kok.)

On vähitellen jättäytynyt sivuraiteelle. Profiloituu lähinnä aktiiviliikuttajana. Vaikutti aikaisemmin kepussa.

 

 

Jenna Kankaanpää (kok.)

Aikoinaan odotettiin kovan luokan poliitikkoa, mutta toistaiseksi aktiivisuus on painottunut valtuustoa enemmän somen kanavilla.

 

 

Timo Kaunisto (kesk.)

Puhuu usein niin viisaita valtuustossa, että kuuluisi oikeastaan eduskuntaan.

 

 

Jani Koivusaari (ps.)

Perussuomalaisten lähes äänetön yhtiömies.

 

 

Seppo Kuvaja (kok.)

Kovan linjan kokoomuslainen, mutta harvoin äänessä. Kaupunkirakennelautakunnan asioissa lähinnä.

 

 

Kylli Kylliäinen (kd.)

Koko kaupungin Kylli ei kätke kynttiläänsä vakan alle. Kaikki eivät ehkä huomaa, että runsaan oheispöhinän lomassa on tosissaan vähäväkisten asialla.

 

 

Pekka Kääriäinen (kok.)

Lieson lentävä olutkeisari tuntee talouden ja tilit, joista puhuu usein.

 

 

Sirpa Laakso (sd.)

Ay-siiven demareita, Pamin valtakunnan tason vaikuttaja. Silti harvakseltaan äänessä, lähinnä ay- ja tarkastustoimen asioissa.

 

 

Anne Laatikainen (sd.)

Veikattiin Iisakki Kiemungin manttelinperijää. On vähitellen lunastanut paikkansa demarien ryhmyrinä, mutta ei ole Kiemungin kaltainen poliittinen eläin, ainakaan vielä.

 

 

Helena Lehkonen (kok.)

Ihan hirveän asiallinen, jämpti ja kokoomuslainen. Kokoomuksen ryhmyriltä ehkä odotettiin terävämpiä kyynärpäitä. Kaupunginhallituksen jäsen.

 

 

Juhani Lehto (vas.)

Kunnioitettu ja pitkäpuheinen emeritusprofessori. Tietää paljon varsinkin sotesta ja kertoo sen myös julki, vaikka kokouskello kävisi puoltayötä. Aktiivinen monella saralla.

 

 

Irmeli Lehtonen (kd.)

Uskoo, että toisto vie sanoman parhaiten perille. Pyytää usein vielä pykälän viimeisen puheenvuoron ja saa aikaan yleisen huokauksen.

 

 

Antti Leinikka (kesk.)

Entinen Rengon kunnanjohtaja on salaviisas ja aktiivinen keskustelija. Kertoo mielipiteensä silloinkin, kun on eri mieltä ryhmänsä kanssa. Mukana kaupunginhallituksessa.

 

 

Matti Mikkola (kok.)

Mies Rengosta on valtuustokauden kuluessa värikkäiden vaiheiden kautta kuoriutunut persusta kokoomuslaiseksi. Vääntää vitsiä vakavistakin asioista.

 

 

Sari Myllykangas (sd.)

Ei pääse valtuustossa paljon puhumaan, koska johtaa puhetta. Sen hän on tehnyt rauhallisella, mutta pitävällä otteella. Ratkaisuhakuinen rauhanrakentaja.

 

 

Vesa Mäkinen (ps.)

On onnistunut antamaan fiksun vaikutelman, vaikka on valtuustossa harvakseltaan äänessä.

 

 

Antero Niemelä (ps.)

Kuuluu mersupersuihin. Rengon tontit kiinnostavat ja sujuva liikennöinti autoilla.

 

 

Tiia Nurminen (sd.)

Harrastaa hyvään hauholaiseen tapaan painonnostoa. Valtuustossa kiinnostunut erityisesti vanhusten asioista, onhan koulutukseltaan geronomi.

 

 

Pentti Nyholm (sd.)

Pikku-Pena tai Pena-pupu on äänessä silloin, kun on kyse pienen ihmisen asiasta. Puheenvuorot miellyttävän lyhyitä, mutteivät kovin perusteltuja.

 

 

Ritva Oinonen (vas.)

Vasuri henkeen ja vereen. Yhtä monisanainen kuin ryhmätoverinsa Lehto. Asiallinen ja usein äänessä.

 

 

Mauri Ojamäki (sd.)

Ei kuulu ryhmäkurin orjallisiin noudattajiin. Olisi halunnut kaupunginhallitukseen, mutta demarit lykkäsivät sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajaksi. Kruunasi pitkän uransa päättämällä uudesta Assi-sairaalasta.

 

 

Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.)

On tunnevihreä, eikä kätke sitä. Vähitellen väistynyt uusien ammatillisten kuvioiden myötä vihreiden ryhmässä sivummalle, mutta mielipiteensä kertoo aina.

 

 

Piia Olkinuora (sd.)

Valtuustossa demariryhmän uskollinen tukinainen. Ei juuri ole äänessä.

 

 

Marjatta Rahkio (kesk.)

Lammilaisista asioista on usein sanomista ja muistakin, onhan keskustan ryhmyri. Aina kuitenkin asiallisesti.

 

 

Airi Raitaranta (vihr.)

Tuo puheenvuoroissaan usein esille uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia. Vaikuttaa kaupunginhallituksessa ja paljon myös somessa.

 

 

Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.)

Äänessä erityisesti vanhusten asioissa ja muutenkin. Mainio esimerkki kotoutumisesta. Harva huomaa, että on myös bisnesmies henkeen ja vereen. Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja.

 

 

Lulu Ranne (ps.)

Perussuomalaisten loistava tähti. On omaksunut mestari Halla-ahon ilmaisulle tyypillisen vivahteettomuuden. On vain mustaa tai valkoista ja faktoista puolueen agendaan sopiva puoli.

 

 

Sari Rautio (kok.)

Joka paikan Sari. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on (liian) monessa mukana. Harvemmin löytyy tiukkoja mielipiteitä, joskus turhankin loiva. Somessa joutunut kohtuuttomaan höykytykseen.

 

 

Kaija-Leena Savijoki (kok.)

Vaikeuksia sanoa mitään lyhyesti, mutta perehtyneisyydessään kokoomuksen kultajyvä. Iso menetys puolueelle, jos pitää sanansa ja jättää politiikan.

 

 

Andrei Sergejeff (vihr.)

Ihmettelee toisinaan poliittisen debatin outouksia ”keisarin uudet vaatteet” -hengessä. Raikas tuulahdus, joka tietää paljon, etenkin historiasta.

 

 

Päivi Sieppi (vihr.)

Asiallisena ihmisenä tuppaa jäämään suulaampien ryhmätoverien varjoon. Ympäristöasioista kuitenkin aina sanottavaa.

 

 

Mirka Soinikoski (vihr.)

Kansanedustajuuden myötä on ryhtynyt käyttämään painokkaita (valtiomiesmäisiä) puheenvuoroja. Lääkärinä perehtynyt sote-asioihin, mutta nyt moniin muihinkin kuten raideliikenteeseen.

 

 

Jukka Sorvari (kesk.)

Eversti evp. ei kuulu valtuuston puhekoneisiin. Profiloituu etenkin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan asioissa.

 

 

 

Leena Suojala (kesk.)

Puhuu harvoin, mutta asiaa. Useimmiten kielenkannat kirvoittaa Lammia koskeva asia, kuten mahdollinen Evon kansallispuisto.

 

 

Kirsti Suoranta (sd.)

Kovin harvoin äänessä. Ehkä saa sanotuksi asiansa kaupunginhallituksessa.

 

 

Irma Taavela (sd.)

Yhtä aktiivinen kuin aikaisemman ryhmänsä Vasemmistoliiton muutkin valtuutetut varsinkin sote-, lapsi- ja kouluasioissa. Löysi äskettäin sisäisen demarinsa.

 

 

Juha Tuomi (kok.)

Jätelautakunnan puheenjohtajana on käynyt vuosia sotaa keskitettyjä kuljetuksia vastaan. Nostaa esille myös Tuuloksen asioita.

 

 

Teppo Turja (ps.)

Kirjavan poliittisen menneisyyden omaava mies nousi varapaikalta valtuutetuksi Kari Ilkkalan heitettyä pyyhkeen kehään. On omaksunut täydellisesti persuretoriikan. Ryhmyrinä onnensa kukkuloilla ja aina äänessä.

 

 

Jarmo Vainio (kok.)

Pitkän linjan kuntapoliitikko, vaikka nyt nousi varapaikalta valtuustoon kovan kokoomuslaisen Anni Puntilan jouduttua eroamaan. Puolueensa uskollinen takuumies, ei usein äänessä.

 

 

Pasi Vesala (sd.)

Ay-demari, joka on johtanut pitkään teknistä lautakuntaa, jota nykyään kutsutaan kaupunkirakennelautakunnaksi. Ollut aktiivinen esim. pysäköinti- ja kaavoitusasioissa. Herkät varpaat, ehkä siksi ei enää ehdolla.

 

Timo Viitanen (sd.)

Pääluottamusmies eli ay-demari Iittalasta. Harvoin asiaa valtuustossa, vaikka istuu kaupunginhallituksessakin.

 

Jutun kirjoittaja on eläkkeellä oleva toimittaja, joka on vuosikausia seurannut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston toimintaa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset