Kaupunkiuutiset

Kausi käynnistyy heti syksystä

Janakkalan Jana yleisurheilun uusi kausi käynnistyy elo–lokakuussa vaiheittain. Tervakosken ja Turengin liikuntaleikki- ja urheilukoulut aloittavat syyskuun alussa. Ympärivuotiset yleisurheilukoulut ja valmennusryhmät jatkavat kahden viikon syystaukoon saakka ja jatkavat toimintaansa lokakuun loppupuolella.

– Ihan pienempien ryhmät alkavat olla jo täynnä, mutta joihinkin kouluikäisten ryhmiin mahtuu vielä hyvin mukaan, Janan nuorisopäällikkö Noora Jakobsson kertoo.

Normaalisti yleisurheilukoulut toimivat iltaisin, mutta viime keväänä aloitettu ympärivuotinen päiväyleisurheilukoulu jatkaa toimintaansa myös syksyllä.

– Ryhmä on tarkoitettu 9–11-vuotiaille ja ohjelmaan kuuluu puolentoista tunnin treeni maanantaisin ja tiistaisin. Harjoitusaika on katsottu siten, että koulun jälkeen ehtii hengähtämään ja syömään välipalan ennen kello 15 alkavaa treeniä. Ilta jää sitten tästä harrastuksesta vapaaksi, Jakobsson lisää.

Tarjolla on myös ryhmät 7–8-vuotiaille ja 9–11-vuotiaille, jotka toimivat iltaisin. Myös Tervakosken 7–9-vuotiaiden yleisurheilukoulu jatkaa toimintaansa.

– Yleisurheilu antaa hyvää pohjaa moneen muuhunkin urheiluharrastukseen ja kehittää lapsen ja nuoren liikunnallista ja urheilullista kasvua sekä kehitystä kokonaisvaltaisesti, Jakobsson huomauttaa.

Valmennusryhmät suosiossa

Jana yleisurheilu tarjoaa urheilijalle täydellisen urheilijan polun liikuntaleikkikoulusta aikuisvalmennukseen saakka. Yleisurheilukoulun jälkeen siirrytään valmennusryhmiin, joihin urheilijat jaetaan pääasiassa ikänsä, mutta myös kehitystasonsa mukaan.

– On tärkeää, että kasvava nuori saa omaan kehitysvaiheeseensa sopivaa ja kehittävää treeniä. Siksi ikään ja nuoren kehitykseen muokatut tasoryhmät ovat osa nykyaikaista valmennusta, valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoo.

Valmennusryhmäläiset harjoittelevat yleisurheilua monipuolisesti, mutta tarjolla on myös heittoryhmä sekä juoksuryhmä. Yli 12-vuotiaille tarkoitettu juoksuryhmä harjoittelee kahdesti viikossa.

Juoksuryhmän tavoitteena on luoda edellytyksiä harrastaa kilpajuoksua. Nuoren urheilijan kasvun ja kehityksen herkkyyskaudet tunnistaen yksi juoksuryhmän keskeinen tavoite on myös tekninen ja lihashuollollinen tasapaino.

Kaikilla yli 13-vuotiailla urheilijoilla on henkilökohtainen harjoitusohjelma, jossa edetään vuosisuunnitelman ja yksilökohtaisten valmiuksien mukaan.

– Toistaiseksi meillä on melko tyttövaltaisia harjoitusryhmiä, mutta onneksi myös pojat ja etenkin poikien vanhemmat ovat heränneet. Vaikka joukkuelajeissa on oma pelifiiliksensä, myös yleisurheilun treeneissä ja kilpailussa päästään kunnon joukkuefiilikseen, Kataja ja Jakobsson tietävät.

Lisätietoa ryhmistä ja ilmoittautuminen: www.janakkalanjana.info.Tulossa myös aikuisille:Äijätreeni, pelailua ja treeniä äijien porukassa (Tervakoski ja Turenki/Leppäkoski).Kuntostartti, ohjelma kuntoilun aloittamiseen ja painonhallintaan (Turenki)Talvi-kevät 2015Maratonkoulu (Turenki)Juoksukoulu (Turenki)Aikuisten yleisurheilukoulu (Turenki)

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset