Kaupunkiuutiset

Kävelemällä naisille ammatteja

Hämeenlinnalainen liiketoimintakehittäjä ja kouluttaja Jaana Villanen kerää varoja kehitysmaiden naisille kävelemällä ensi kesänä Nuorgamista Hankoon. FinnWalk-kävely on osa Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaa.

FinnWalkin Jaana Villanen aikoo kerätä jokaiselta kilometriltä Ammatin kehitysmaiden naisille. Yhden Ammatin arvo on 30 euroa ja tuotto ohjataan Naisten Pankille kehitysmaiden naisten yrittäjyyden tukemiseen. Reitin pituus on 1 500 kilometriä.

FinnWalk käynnistyy kesäkuun alussa kun Jaana Villanen lähtee matkaan Nuorgamista. Pituutta kullekin päivämatkalle kertyy 25–35 kilometriä.

Huikean pitkän patikkamatkan varrelle ja kanssakävelijäksi Jaana Villanen toivoo saavansa mahdollisimman paljon sekä yrityksiä että yksityisiä, joista kukin voi ostaa itselleen yhden tai useamman kilometrin. Useita yrityksiä onkin jo lupautunut mukaan. Reitin varrella järjestetään myös kaikille avoimia tapahtumia.

Ammatin voi hankkia myös lunastamalla ’oman kilometrin’ Jaana Villasen kävelemänä.

– Oma tavoitteeni on kävellä jokaisella kävelemälläni kilometrillä naiselle 30 euron arvoinen Ammatti, yhteensä siis 1500 Ammattia. Yritykset voivat lunastaa oman kävelymatkansa, vaikkapa useamman kilometrin, jolloin he saavat oman asiansa näkyvästi esiin.

Villanen alkoi jo keväällä 2016 tehdä pidempiä lenkkejä ja huolehtia syömisistään aikaisempaa tarkemmin. Myös lääkärintarkastus kuuluu ohjelmaan.

– Peruskunto on kohdallaan jo nyt, mutta totta kai tällaiseen urakkaan on valmistauduttava erityisellä huolella.

Kävelyn tuotto ohjataan Naisten Pankille, jonka arvot ovat yhteneväiset Jaana Villasen omien elämänarvojen kanssa.

– Osallistumalla kävelyyn voi vaikuttaa myönteisesti omaan hyvinvointiin ja samalla tukea kehitysmaan naisia eteenpäin elämässä.

– Uskon ja toivon että mahdollisimman moni innostuisi mukaan kävelemään ja lahjoittamaan. Tämä on yksittäiseltä ihmiseltä ja yritykseltä pieni panos, mutta kerrannaisvaikutus on sitäkin suurempi, Jaana Villanen toteaa.

FinnWalk on osa Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaa. Tänä vuonna seitsemättä kertaa järjestetty Kävele Naiselle Ammatti keräsi ennätysmäärän lahjoituksia, lähes 90 000 euroa. Tapahtuma järjestettiin Suomessa ja Euroopassa yhteensä yli 60 paikkakunnalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset