fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kebab-pizzerialle Wolt oli kuin lottovoitto – "Olemme palvelleet 27 vuotta hämeenlinnalaisia, eikä meillä ole ollut ruuankotiinkuljetusta"

Ravintolaruokaa välittävä Wolt on otettu Hämeenlinnassa hyvin vastaan. Myynneissä ykkösenä on Mc Donalds, perässä kirii Topcapi.
Topcapin Can Mese seuraa tarkasti, miten Wolt vaikuttaa myyntiin. Suurin osa Wolt-tilauksista tulee viikonloppuisin, mutta edelleen suurin myynti tapahtuu sisätiloissa. Kuva: Tuulia Viitanen
Topcapin Can Mese seuraa tarkasti, miten Wolt vaikuttaa myyntiin. Suurin osa Wolt-tilauksista tulee viikonloppuisin, mutta edelleen suurin myynti tapahtuu sisätiloissa. Kuva: Tuulia Viitanen

Hämeenlinnalainen Ravintola Topcapi on tyytyväinen syyskuussa kaupunkiin tulleeseen ruuankuljetuspalvelu Woltiin. Se on tuonut yritykseen 25 prosenttia lisää tilauksia.

– Olemme palvelleet 27 vuotta hämeenlinnalaisia, eikä meillä ole ollut ruuankotiinkuljetusta. Wolt oli meille kuin lottovoitto, sanoo Can Mese.

Wolt on ollut yritykselle lisämyyntikananava, ei kultakaivos. Erityisen hyvin Woltin kautta myydään perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

“Huoleton vaihtoehto”

Muutamat ravintoloitsijat ovat kritisoineet Woltin kallista maksua muun muassa Hämeen Sanomissa. Kuljetuspalvelu perii jokaisen kuljetetun ruoka-annoksen hinnasta 30 prosentin provision.

Topcapin Mese ei näe tässä ongelmaa.

– Kukaan ei tee mitään ilmaiseksi. Paljonko se maksaa, jos sinulla on oma kuljetuspalvelu, kuski, auto, vakuutukset? Wolt on yrittäjälle huoleton vaihtoehto.

Can Mesen mielestä alaa pitää pohtia tulevaisuuden kannalta.

– Alalla jää jalkoihin, jos ei lähde heti mukaan kilpailuun.

Topcapissa seurataan tarkasti, mitä ruokaa menee mitäkin kautta. Woltin kolme suosituinta tilausta ovat siivet, omavalintainen pizza ja paahdettu rullakebab.

– Mahtavaa on se, että tilaaminen on niin helppoa.

Uusia yrittäjiä mukaan

Woltin maajohtajan Henrik Pankakosken mukaan Woltin toiminta on lähtenyt käyntiin erinomaisesti Hämeenlinnassa.

– Jo useat tuhannet kaupunkilaiset ovat kokeilleet palvelua ensimmäisten kuukausien aikana, kertoo Pankakoski sähköpostitse.

Lähiaikoina myös useampi uusi ravintola on aloittamassa yhteistyön Woltin kanssa.

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana suosituimmat ravintolat myynnin perusteella ovat olleet: McDonald’s Hämeensaari, Topcapi, Pancho Villa, Subway ja Siddhartha. Suurin osa tilaajista asuu keskustan alueella, mutta myös Visamäestä ja Kaurialasta tulee tilauksia.

Pankakosken mukaan Hämeenlinnassa toimii muutamia kymmeniä lähettikumppaneita.

Lue myös: Wolt tuli ja teki ruuan tilaamisesta helppoa

 

Wolt

Verkkopalvelun ja sovelluksen kautta tilattua ravintolaruokaa välittävä suomalainen yritys.

Toimii 14. suomalaisessa kaupungissa. Toimintaa kaikkiaan 16 maassa.

Hämeenlinnassa mukana 16 yritystä.

Myynnin perusteella suosituimmat ravintolat ovat olleet:

1. McDonald’s Hämeensaari

2. Topcapi

3. Pancho Villa

4. Subway

5. Siddhartha

Ruoka-annos maksaa saman verran kuin ravintolassa. Sen lisäksi peritään kuljetusmaksu joka on vähintään 3,90.

Kuljetusalue on Hämeenlinnassa noin 10 kilometriä pohjois-etelä ja 11 kilometriä itä-länsisuunnassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset