Kaupunkiuutiset

Kehystys ja verhoilu sulautuivat yhteen

Teollisuustien entinen päiväkotirakennus muuntautui viime kesänä Kehyshuoneeksi, joka sai pian yhteistyökumppanikseen saman katon alle TIK´IN-verhoomon. Yhteisiä avajaisia juhlistettiin joulukuussa.

Kehyshuonetta luotsaava Jari Hevonoja on monelle tuttu turenkilaisesta valokuvaamosta Foto-Hevonojasta.

– Kehyspalveluille on kysyntää. Sitä päätimme tarjota Hattulaan, kun uudesta kodista liikeni neliömetrejä myös liiketiloiksi, neljä vuotta sitten Parolaan muuttanut Hevonoja naurahtaa.

Verhoilija Mirka Ahola puolestaan ehti toimia Tehdasvillassa puolisen vuotta, ennen kuin sopivammat tilat verhoomo- ja sisustuspuodille löytyivät Kehyshuoneen kiinteistöstä.

– Työskentelin ennen rakennusarkkitehtina, mutta kyllästyin näyttöpäätetyöskentelyyn. Verhoilijana oman työnsä jäljen näkee konkreettisemmin, kun rakennusprojektit saattoivat kestää vuosia.

Ahola pitää erityisesti perinnehuonekalujen uudelleenverhoilusta.

– Vanhat huonekalut kestävät käyttöä ja kulutusta paremmin kuin useimmat nykykalusteet. Siksi moni haluaa kunnostaa ne entiseen loistoonsa tai antaa niille uuden ilmeen.

Kehyshuoneen valikoimissa on myös paikallisten taiteilijoiden ja sisustusalan ammatinharjoittajien töitä.

Töppöset esille

Jari Hevonojalla on 20 vuoden kokemus kehystämisestä. Kaikelle löytyy raamit – on kyseessä sitten taideteos, valokuva, peili tai käsityö.

– Mahdollisuudet ovat rajattomat, sillä nykytekniikalla pystymme tekemään minkä tahansa muotoiset kehyskartongit, kehyksiä myös kunnostava Hevonoja kertoo.

Yhdeksi trendiksi on noussut jälkikasvun ensivaatteiden tai erilaisten mitalien kehystäminen.

– Nyt potkupukuja ja pieniä töppösiä kehystetään kuin jääkiekkoilijoiden pelipaitoja. Ne ovat kivoja tallenteita ja muistoja valokuvien ohessa, Hevonoja hymyilee.

Vuonna 2012 verhoilijaksi valmistuneen Aholan käsittelyssä päivittyvät uuteen kuosiin niin perinnenojatuolit kuin moottorikelkkasatulat tai venepatjat – ja kaikkea muuta siltä väliltä.

– Kunnioitan kunnostettavan tavaran alkuperäisyyttä. Jos tuolissa on esimerkiksi kierrejouset ja täytteenä meriheinää, käytän uudelleenverhoilussa vastaavia materiaaleja.

Myös ekologisuus on yksi osa Aholan työskentelyä.

– Hukkapalat hyödynnän pienempiin sisustustuotteisiin.

Myös valokuvat taipuvat moneksi. Kehyshuoneessa valmistetaan valokuvista niin pieniä kuin suuria sisustuselementtejä.

– Omasta valokuvasta voi teettää esimerkiksi tarjottimen. Valokuvan saa tarvittaessa myös huoneen oven kokoisena tai vaikka keittiön tiskipöydän luo välitilaan, Hevonoja luettelee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset