fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keikkatyöläisten taivaanrannassa on taas valoa – The Holy esiintyy legendaarisessa Rockpalast-ohjelmassa Saksassa

Esiintyvien taiteilijoiden maailma on aukenemassa, kun live-iltoja uskalletaan järjestää. Yksityistilaisuuksiinkin kaivataan viihdettä.
The Holy lähtee lokakuussa kiertueelle Eurooppaan ja saapuu kuun lopussa keikalla kotinurkille Hämeenlinnaan. Kuvassa Laura Kangasniemi, Mikko Maijala, Pyry Peltonen, Eetu Henrik Iivari ja Eero Jääskeläinen. Kuva: Vilma Norokorpi
The Holy lähtee lokakuussa kiertueelle Eurooppaan ja saapuu kuun lopussa keikalla kotinurkille Hämeenlinnaan. Kuvassa Laura Kangasniemi, Mikko Maijala, Pyry Peltonen, Eetu Henrik Iivari ja Eero Jääskeläinen. Kuva: Vilma Norokorpi

Sosiaaliseen mediaan on hiljalleen alkanut tupsahdella postauksia, joissa soitetaan ja esiinnytään elävän yleisön edessä ympäri Suomea tai mainostetaan tulevia keikkoja.

Hämeenlinnan kuninkaallinen nukketeatteri oli koko viime viikon kiertueella Lapissa.

– Tämä on ensimmäinen pitempi turneemme pitkään aikaan. Lappiin piti lähteä jo keväällä, mutta sitten kävi niin kuin kävi. Nyt huomaa selkeästi, että tulppa on auennut, taiteellinen johtaja Hannu Räisä sanoo.

Kalenterissa tunkua

Lapin kulttuuritoimihenkilöt ovat valitelleet jopa ruuhkasta.

– Ongelmia on ollut ennemminkin tilaajapuolella, kun he yrittävät saada moneen kertaan siirretyt esitykset mahtumaan nyt kalenteriin.

Nukketeatterilla riittää keikkaa myös Etelässä. Yksiö-näytelmä yhdessä Marko Haaviston kanssa on buukattu lokakuussa ainakin Lahteen, Riihimäelle ja Hämeenlinnaan.

– Tosi positiivisella mielellä ollaan, kun päästään taas tekemään toden teolla, Räisä kuvailee tunnelmia.

Kuninkaallinen nukketeatteri oli viime viikolla kiertueella Lapissa. Kuvassa Hannu Räisä Sallassa. Kuva: Muu
Kuninkaallinen nukketeatteri oli viime viikolla kiertueella Lapissa. Kuvassa Hannu Räisä Sallassa.

Sadonkorjuu keväällä

Hämeenlinnan seudulta Suomen ja Euroopan isoille lavoille ponnistanut The Holy on saanut syksyn kalenteriinsa alkuvuodesta lykkäytyneitä keikkoja, mutta uusiakin on ilmaantunut.

– Esiinnymme G Livelabeissa Helsingissä sekä Tampereella. Lokakuun alkupuolella lähdemme minirundille Hollantiin sekä Saksaan, jossa pääsemme mukaan legendaariseen Rockpalast-ohjelmaan, laulaja-kitaristi Eetu Henrik Iivari kertoo.

Kotikentälleen Suistoon The Holy saapuu 30. lokakuuta.

– Maailma on nyt aukeamassa, ja antaa mahdollisuuden takoa keikkamyyntiä. Sen hedelmiä nähdään oikeastaan vasta keväällä, sillä kiertueiden valmistelu vaatii paljon työtä, Iivari pohtii.

Ala on elpymässä

Erilaisia Henry`s Club -kokoonpanoja duosta bilebändiin pyörittävä Henri Savolainen näkee myös valoa tunnelin päässä.

– Tilanne alkaa pikkuhiljaa mennä parempaan päin ja ala on elpymässä. Ihmiset ovat alkaneet uskaltaa järjestää yksityisbileitä ja niihin kaivataan musiikkia, Savolainen kertoo.

Henry´s Clubin bändi pääsi jo kesällä tekemään ulkokeikkoja, mutta sisätiloissa on soitettu pienemmillä kokoonpanoilla.

– Albertin kellarijameja emme uskaltaneet vielä toteuttaa tavalliseen tapaan ja jaella soittimia, vaan hoidimme sen omalla triolla. Olen kuitenkin toiveikas asioiden kehittymisen suhteen ja keikkaa näyttäisi syksyksi tulevan ihan riittävästi.

Kulisseissa kuhinaa

Keikkamyyjä Olli Vartiainen kertoo, että elävän musiikin hiljaiselosta huolimatta kulisseissa on koko ajan toimittu aktiivisesti.

– Kaikki ovat seuranneet tilannetta. Keikkoja on siirretty eteenpäin ja nyt ne ovat alkaneet todella toteutua. Varauksia tulee koko ajan lisää, mutta jonkunlaista takaporttia täytyy myös miettiä. Rajoituksiahan saatetaan paikallisesti vielä muuttaakin.

Suistoklubin promoottorinakin työskentelevä Vartiainen sanoo suhtautuvansa tilanteeseen optimistisesti. Ensi kesän festarikauppa käy jo kuumana.

– Suistossa keikat aloitetaan lokakuussa ja tämän hetken rajoitusten mukaan sisälle voidaan päästää 75 henkeä. Toivottavasti tilanne mahdollisimman pian muuttuu, mutta myös turvallisuus on tärkeää terveyden ja alan jatkuvuuden kannalta.

Marjuska Santalan ja Tommi Varjolan duolle on ollut kysyntää erityisesti yksityistilaisuuksiin. Kuva: AP Sarjanto
Marjuska Santalan ja Tommi Varjolan duolle on ollut kysyntää erityisesti yksityistilaisuuksiin. Kuva: AP Sarjanto

Koronatesti keikalla

Marjuska Santala esittää omaa musiikkiaan eri kokoisilla kokoonpanoilla. Hänenkin keikkakalenteriinsa on tullut vipinää. Kyselyitä on tullut erityisesti vähän pienempiin yksityistilaisuuksiin.

– Tilanne näyttää paljon positiivisemmalta kuin vuosi sitten. Ihmiset kaipaavat musiikkia ja duo-kokoonpano on nyt selkeästi kysytyin, Santala kertoo.

Tammikuulle Santala on varannut studion, jossa alkavat hänen kakkosalbuminsa äänitykset.

Santalan trio törmäsi hiljattain keikallaan uuteen ilmiöön, kun eräässä yksityistilaisuudessa sekä esiintyjät että yleisö johdatettiin pikakoronatestiin ennen kekkereiden alkua.

– Siinä sitä odoteltiin 15 minua ennen kuin päästiin lauteille, Santala kertoo.

– Koronatestit yksityistilaisuuksissa saattavat lisääntyä, jotta juhlijoilla olisi turvallinen ja vapaa fiilis. En pidä sitä huonona asiana ollenkaan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset