fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Kelly´s Park Café toi laatuoluet Linnanpuistoon - Kahvilan takana ovat akaalaisen pienpanimon yrittäjät

Kelly ja Kimmo Kyllönen asuvat Akaassa, mutta Linnanpuisto on heille tuttu paikka. Kun Hämeenlinnan kesäkahviloista alettiin puhua, pariskunta ei kauan miettinyt. Kuva: AP Sarjanto
Kelly ja Kimmo Kyllönen asuvat Akaassa, mutta Linnanpuisto on heille tuttu paikka. Kun Hämeenlinnan kesäkahviloista alettiin puhua, pariskunta ei kauan miettinyt. Kuva: AP Sarjanto

Viime viikon torstaina iltapäivällä Kelly´s Park Cafén vaunulla oli väkeä jonoksi asti.

Juhannusaattona Linnanpuistossa avatun puistokahvilan yrittäjinä ovat Kelly ja Kimmo Kyllönen.

– Olemme käyneet lapsen kanssa useasti täällä leikkipuistossa ja paikkahan on aivan ihana, mutta välillä on päässyt nälkä tai jano yllättämään. Puolison kanssa sitten mietittiin, että kesäkahvilaa olisi kiva kokeilla, Kelly Kyllönen kertoo.

Rennosti retroa

Puistossa seisovassa paloautonpunaisessa vaunussa on pin up -taidetta ja ilmailuaiheisia kuvia. Ulkoasu viittaa pariskunnan varsinaiseen leipäpuuhun eli Hopping Brewsters -panimoon.

Pikkupurtavien, jäätelöiden, kahvin ja limujen ohella tarjolla onkin akaalaisen pienpanimon käsityöläisoluita.

– Tunnuslauseemme on olla rennosti retro. Niin vintage-ilmailu kuin pin up ovat tyylejä, joista saa herkullisia kuva-aiheita, Kimmo Kyllönen tuumaa.

Panimo on voittanut monia palkintoja Suomen paras olut -kilpailuissa ja viimeisin voitto irtosi vuonna 2019, kun Dashing Dora -olut valittiin parhaaksi tsekkityyliseksi pilsneriksi.

Kantavia voimia

Pariskunta kertoo yllättyneensä, kuinka nopeasti paperisota ja luvat saatiin kuntoon. Kahvila avattiin juhannusaattona, mutta sen jälkeen luukut piti sulkea pariksi päiväksi.

– Meille tuli pieniä sähköongelmia ja jouduimme pitämään pienen tauon. Nyt kaikki on taas saatu kuntoon, yrittäjät sanovat.

Aamupäivät ovat olleet vielä hiljaisia, mutta iltaa kohden meno vilkastuu. Kelly Kyllösen mukaan kahvila on saanut jo muutamia kanta-asiakkaitakin.

Park Café toimii säävarauksella ja ilmoittelee aukioloistaan Facebookissa.

Ohjelmaa ja ongintaa

Purtavien ja virvokkeiden lisäksi Kyllöset haluavat tuoda Linnapuistoon myös vipinää. Pöydissä on dominonappulat ja mölkky- tai petankivälineet saa kahvilasta lainaksi.

– Käynnistämme lasten onkikisat, jossa parhaille on luvassa pikku palkintoja. Onkimaan voi tulla silloin, kun kahvila on auki ja välineet saa meiltä, Kimmo Kyllönen lupaa.

Yrittäjät järjestävät kahvilaan myös erilaista ohjelmaa, kuten olutmaisteluita, elävää musiikkia, stand up -komiikkaa sekä grilli- ja tapasiltoja.

– Meillä on tästä jutusta hirveän positiivinen fiilis, Kyllöset sanovat.

– Haluamme tuoda tähän puistoon elämää ja kehittää toimintaa koko ajan eteenpäin.

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset