Kaupunkiuutiset

Keränen on tehokunkku

HPK:n hyökkääjän Juho Keräsen nimi komeilee Liigaan tehotilaston ykkössijalla lukemalla +20.

Pelaajat itse tai valmentajat eivät kuitenkaan juuri ajatuksiaan uhraa plussille ja miinuksille. Tärkeämpiä heille ovat joukkueen sisäiset, tapahtumia tarkasti kuvaavat tilastot.

Keränen antaa tehokkaasta menosta kiitosta pelikavereilleen. HPK:sta myös Sakari Manninen, Teemu Turunen, Oskari Manninen, Niko Kapanen, Mathias Porseland ja Joni Tuulola ovat tehotilastossa korkealla.

– Kyllä se on enemmän koko kentällisen ansiota. Olemme pystyneet pelaamaan niin, ettei hirveästi ole omissa soinut, eikä ole huippupaikkoja annettu vastustajalle, hän sanoo.

Omaa kauttaan Keränen summaa niin, että alku oli vähän hakemista, mutta marraskuun paikkeilla alkoi löytyä oikeat askelmerkit. Sen jälkeen peliin on tullut tasaisuutta.

– Mutta ylivoima meillä vieläkin takkuaa aika paljon, siinä pitäisi pystyä olemaan tehokkaampia, hän pohtii.

Kevättä hyökkääjäkonkari ei vielä juurikaan mieti, vaan hän haluaa edetä peli ja viikko kerrallaan.

– Nyt on kuitenkin hyvät asetelmat, sillä kaikki on omissa käsissä. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Jokainen on sitoutunut hommaan ja haluaa kehittyä. Kun on pärjätty, itseluottamus on kaikilla hyvä. Se on tärkeää.

Pukukopissakin fiilis on hyvä, eikä Keränen ole siellä tuppisuisimmasta päästä. Hän myöntää olevansa äänenpitäjä ja tykkäävänsä viljellä huumoria – myös pelissä. Kaverikseen hän saa muita supliikkimiehiä: Eeron (Somervuori), Manen (Sakari Manninen), Forsbergin ja monia muita.

– Yritän luoda positiivista ilmapiiriä. Se on tärkeä juttu. Itsellä se tulee luonnostaan, ei sellaista pystyisikään teeskentelemään. Nuoremmista Tuulolan Jomppa on aika suulas, hän puhuu paljon ja vähän asiaa, hän veistelee.

Joukkueen pikkujouluissa puhuja-Keräselle napsahti joulupukin osa. Aikaisemmin hän on pukenut punanutun päälleen perhepiirissä, mutta seuran joulujuhlissa kerta oli ensimmäinen. Ja hyvin kuulemma meni.

Rinkelinmäellä Keränen on tullut jo ihan kuuluisaksi pelinjälkeisistä voitontansseistaan, joihin hän yrittää aina saada muita mukaan.

Oulusta Hämeenlinnaan muuttanut Keränen on viihtynyt perheineen uudessa kotikaupungissaan mainiosti. Päiväkotia käyvä Siiri-tytär on neljävuotias, ja Manu-poika täyttää tänä lauantaina vuoden.

– Lasten kanssa kun touhuaa, ajatukset siirtyvät aika hyvin lätkästä kaikkeen muuhun. Olemme huomanneet myös, että hämäläiset tulevat paremmin juttelemaan ja ovat avoimempia kuin oululaiset. Siiri on niin kova puhumaan vaikkapa kaupassa ventovieraille päivän tapahtumia, ja tuntuu, että täällä ihmiset suhtautuvat hyvin ja juttelevat takaisin. Hauskoja tilanteita on ollut, ja kaikki ihmiset ovat olleet mukavia, isä kiittelee.

Keränen on myös golfmiehiä. Keväällä ja kesällä hänet voi bongata viheriöiltä, vaikka harrastus onkin jäänyt lasten synnyttyä vähemmälle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset