fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Keräyskampanjalla apua asunnottomille

Keräykseen voi lahjoittaa esimerkiksi kenkiä sekä myös käsineitä tai hygieniatuotteita.

Hämeenlinnassa käynnistellään Auta asunnotonta -kampanjaa, jolla paikalliset järjestöt keräävät hygieniatuotteita, kenkiä ja käsineitä asunnottomia varten.

Keräyksen lahjoitukset on tarkoitus jakaa niitä tarvitseville Asunnottomien yö -tapahtumassa 17.10. Suisto-klubilla, sekä tapahtuman jälkeen järjestäjien toimipisteissä ja yhteistyöverkoston kautta.

Keräykseen voi osallistua neulomalla lapaset, kaivamalla kaapeista käyttämättä jääneitä käsineitä ja hyväkuntoisia syys- ja talvikenkiä tai hygieniatuotteita tai hankkimalla niitä lahjoitusta varten. Kenkien ja käsineiden tulee olla ehjiä ja puhtaita, hygieniatuotteiden avaamattomia.

Mukaan voi halutessaan liittää pienen tervehdyksen.

 

Keräykset toteutetaan yhteistyössä, joten lahjoitukset voi tuoda mihin tahansa keräyspisteistä.

– Tapahtumaa suunniteltaessa kävi ilmi, että eri tahot aikoivat järjestää keräyksiä, joten ne päätettiin toteuttaa yhteistyössä. Näin keräyspisteitä tuli enemmän ja lahjoituksia voi jättää kätevästi lähimpään paikkaan, järjestökoordinaattori Heli Laurikainen Hämeen setlementti -yhdistyksestä kertoo tiedotteessa.

Käsineiden ja lapasten taustalla on EHYT ry:n valtakunnallinen kampanja Auta Asunnotonta – lahjoita lapaset, johon Kumppanuustalo haastettiin mukaan ja sen myötä myös muut Hämeen Setlementin toimipisteet. Kun Sopimusvuori – ja Vikto -yhdistykset olivat mukana järjestämässä Asunnottomien yö -tapahtumaa, syntyi idea keräyksistä. Tapahtumassa jaetaan myös Partioaitan keräämiä talvitakkeja.

Keräyspisteet toimivat 12.10. asti:

A-klinikka Hämeenlinna, Viipurintie 1-3 G, 4. krs. 1

Duunaamo, Viipurintie 35–37

Hämeenlinnan Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1

Itäinen lähiökeskus, Kanervatie 1

Läntinen lähiökeskus, Sammontie 4

Vikto ry tukikohta, Markkulantie 3 C porras B, asunto 10

Walonkulman Klubitalo, Matti Alangon katu 1, 13100 Hämeenlinna

Tarkemmat aukioloajat: www.hameenlinnankumppanuustalo.fi/

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset