fbpx
Kaupunkiuutiset

Kertausharjoituksia on tällä hetkellä sopivasti

Panssariprikaatin historian toisen apulaiskomentajan eversti Pertti Postin vastuulla on nimenomaan yhteydenpito reserviläisiin. Apulaiskomentajaksi Posti tuli Maanpuolustuskorkeakoulusta, jossa hän toimi Kadettikoulun johtajana.

Reserviin ja yleiseen asevelvollisuuteen perustuva armeija on voimavara jo pelkällä olemassaolollaan.

Postin mukaan Suomen päätös pysyttäytyä nykyisessä yleiseen asevelvollisuuteen perustuvassa armeijassa palkka-armeijan sijaan, on osoittautunut viime vuosina oikeaksi ratkaisuksi.

– Vuosia sitten maailmalla ehkä hieman ihmeteltiin meidän ratkaisuamme, mutta tämänhetkisen maailmantilanteen valossa yleinen asevelvollisuus ja laaja reservi ovat keskeisiä tapoja, joilla voimme pitää maanpuolustuksemme uskottavana. Palkka-armeijan ylläpito olisi kallis vaihtoehto, eikä Suomen kansakaan ole sellaisen muutoksen kannalla, Posti miettii.

Posti on tyytyväinen kertausharjoitusten määrän nostamiseen. Suomessa kertausharjoituksiin osallistuu tällä hetkellä noin 18 000 reserviläistä vuodessa. Panssariprikaatin järjestämissä kertausharjoituksissa käy noin 2500 reserviläistä vuodessa.

Kun säästöt olivat huipussaan, määrä oli koko Puolustusvoimissa vain noin 2000 reserviläistä.

– Nykyinen määrä on sopiva, koska emme voisi koulutusrytmimme puitteissa juuri enempää kertausharjoituksia pitää. Ne sitovat aina kuitenkin palkattua henkilökuntaamme, joka on tuolloin poissa varusmiestenkouluttamisesta. Posti ei ole erityisen huolissaan varusmiesten se enempää kuin reserviläistenkään fyysisestä kunnosta.

– Tietysti joukossa on aina hyvä- ja huonokuntoisia iästä riippumatta. Tärkeintä on kuitenkin motivaatio ja maanpuolustustahto, sanoo Posti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset