Kaupunkiuutiset

Kesä alkaa Laurinmäellä

Janakkalan kunta ja Janakkalan Luonto- ja Ympäristöyhdistys ry järjestävät jo perinteiseksi muodostuneen kesänavaustapahtuman Laurinmäen torpparimuseolla ensi lauantaina.

Kesänavaus on koko perheen luontoaiheinen tapahtuma. Teemana on maailman ympäristöpäivän (5.6.2018) teeman, ”Beat plastic pollution” mukaisesti ” Jäähyväiset muoville”. Monipuolisilla toimintarasteilla kokeillaankin muun muassa kuinka järjestää muovittomat lastenjuhlat. Hieman mennään trendienkin maailmaan, sillä kakkaemoji-villityksen mukaisesti löytyy rasti, jossa tunnistetaan eri eläinten jätöksiä. Muita pajoja on tarjolla aina linnunpöntön nikkaroinnista perheen pienimpien runopolkuun.

 

Ohjattujen ja omatoimirastien lisäksi tapahtumassa nähdään klo 11.00 ja 13.30 lastenteatteriesitys ”Unelmia ja totta” jonka käsikirjoittaa ja esittää tapahtuman reipas puuhanainen Johanna Sahila miehensä Mikko Sahilan kanssa. Esityksessä ihmetellään liito-oravan tarinaa seuraten miltä näyttää maailma vuonna 2030 ja mitä silloin kuuluu meressä asuville eläimille.

 

Torpparimuseosta kiinnostuneille on Renki-Antin vetämä museokierros klo 12. Tavaranvaihtotorille taas jokainen voi tuoda omia vanhoja, mutta hyväkuntoisia tavaroitaan tai lelujaan ja napata jonkun toisen tuoman vaihdossa mukaansa. Yrittäjien innovaatiotorilla pääsee tutustumaan kertakäyttöisyyttä vähentäviin keksintöihin. Tarinmaan seudun kyläyhdistys myy jälleen keittoa lounaaksi ja Keltaisen talon kulttuurikahvila PSL palvelee makean nälkään.

 

Mielenkiintoisena uutuutena on ensi kertaa järjestettävä luontoillan kaltainen Kysy luonnosta –paja Keltaisella talolla klo 14.15-15.00. Pajassa asiantuntijat vastaavat luontoaiheisiin kysymyksiin ja se tallennetaan Facebook -livelähetyksenä Janakkalan kunnan Facebook -sivuille. Kysymyksiä kerätään tapahtuma-aikana klo 10-13.30 Info-pisteessä.

Tapahtuman pysäköintialueena toimivat pääsääntöisesti Pyhän Laurin kirkon hautausmaan parkkipaikat.

Kesänavaus la 9.6. klo 10-15 Laurinmäellä (Hakoistentie 371). Vapaa pääsy.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset