fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesäkerhossa hippa on parasta

Lasten iloiset äänet kantautuvat nuorisotalo Hukarilta Iittalassa. Pihalla kirmaa parikymmentä alakoululaista erilaisten pelien ja leikkien touhussa. Nurkalla nousee savu tynnyristä, jossa palavat puut hiillokseksi makkarapaistoa varten.

– Täällä on kivaa, ja kaikkein parasta on hippa. Myös pyöräily on kivaa. Joka päivä on leikitty ja pelattu jalkapalloakin, Rea Perkovuo, Onni Hyötyläinen ja Sampo Ränkimies kertovat innoissaan.

Lasten kesäkerhon järjestäjänä on kaupunki, mutta idea on peräisin kouluohjaajilta Susanna Kantolalta ja Paula Mäenpää-Vuoriselta. He myös ohjaavat kerhoa, ja lisäksi paikallisia nuoria on heidän apunaan. Kerhoon pääsevät osallistumaan Iittalan lähialueen 1–3-luokkalaiset.

– Halusimme Paulan kanssa jatkaa lasten parissa vielä koulun päättymisen jälkeenkin. Saimme näin kesätyötä itsellemme ja samalla autamme perheitä, joiden vanhemmat ovat töissä. Monille alkukesä on kriittistä aikaa, kun vanhempien lomat eivät ole vielä alkaneet, Kantola kertoo.

Lapset viettävät Hukarilla juhannukseen asti arkipäivät kello 9–14.

– Leikimme, askartelemme, teemme ruokaa ja käymme pienillä kävelyretkillä. Ensi viikolla meille tulee vieraaksi alpakoita ja viimeisellä viikolla poliisi. Järjestämme vanhemmille kahvituksen ja laitamme esille lasten askartelut, jotka vanhemmat keräävät sitten mukaan kotiin vietäväksi, ohjaajat kertovat.

Askarteluissa kerholaiset ovat muun muassa maalanneet vesiväreillä ja tehneet magneetteja. Ja joka kesä valmistetaan kangaskassi kerhomuistoksi.

Kantola ja Mäenpää-Vuorinen sanovat, että heille kerho on jokakeväinen odotuksen ja innostuksen aihe.

– Alamme jo maaliskuussa itsekin jännittää ja kerätä askarteluaineksia. Lapset tuntuvat viihtyvän kerhossa, eivät he muuten tänne varmasti haluaisi tulla. Hekin kyselevät jo aikaisin keväällä, että kai kerho taas järjestetään.

Kesäkerho on osallistujille maksuton. Tänä vuonna mukaan ilmoittautui 33 lasta, mutta kaikki eivät ole joka päivä paikalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset