Kaupunkiuutiset

Kesäkoti löytyy urheilukentältä

Sara Papusen, 17, kesä ei kulu rannalla makaamiseen.

Nuori 7-ottelija lähestulkoon asuu urheilukentällä, jossa hän viihtyy aamusta iltaan. Papusen voi nähdä joko viilaamassa lajitekniikoitaan, kisailemassa tai vetämässä Janan järjestämää lasten yleisurheilukoulua.

– Tämä on ensimmäinen ehjä kauteni pariin vuoteen. Nyt pystyn tekemään lajiharjoituksia viidesti viikossa, Hämeenlinnassa asuva urheilijatar kertoo.

Jari Katajan valmentama Papunen sijoittui viime kesänä 7-ottelussa yhteispisteissä SM-kisojen viidenneksi alle 17-vuotiaissa. Mitali jäi muutaman pisteen päähän.

Janakkalan Janan ottelija on ikäluokkansa neljänneksi kovin korkeushyppääjä Suomen tasolla. Palkintokaapista löytyy myös 15-vuotiaiden SM-pronssi korkeushypyn joukkuekisasta.

Siinä muutama syy, miksi Kaurialan ja Turengin Liinalammen kentillä viihtyvä Papunen treenaa määrätietoisesti. Tavoitteet motivoivat harjoittelemaan. Menestyminen kannustaa tekemään entistä enemmän töitä, takaiskut taas kasvattavat sisua.

– Riesana olleet selkävaivat ja nilkan nivelsideongelmat ovat nyt selätetty. Tarkoituksena on ylittää heinäkuussa miteltävien Kalevan kisojen tulosraja, Papunen sanoo.

Hän kuitenkin myöntää kauden päätavoitteensa olevan vielä alle 19-vuotiaiden sarjoissa.

– Haen Kalevan Kisoista kokemusta. Omasta ikäluokastani tavoittelen 7-ottelun maajoukkuepaikka.

Eikä seitsenottelijan kesä aivan pelkkää hikoilua ole, vaikka aika urheilukentällä kuluukin mieleisissä puuhissa.

– Liinalammen kentällä on ranta ihan vieressä. Vedessä voi käydä pulahtamassa harjoitusten jälkeen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset