Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

KesäKuu tulikin heinäkuussa – Awe Vilpas kertoo, millä peruuntuneet risteilyt on korvattu

Tyytyväinen kesäkioskin omistaja Awe Vilpas (vas.) ja työntekijä Iida Jamisto ovat valmiina palvelemaan asiakkaita. Kuva: Aleksi Kokkonen
Tyytyväinen kesäkioskin omistaja Awe Vilpas (vas.) ja työntekijä Iida Jamisto ovat valmiina palvelemaan asiakkaita. Kuva: Aleksi Kokkonen

Kesäkahvilakioski ”kesäKuun” luukku aukesi ensimmäistä kertaa Hämeensaaressa 27.6.

Kesäkahvilan omistaja Awe Vilpas olisi toivonut kahvilan avaamista jo aiemmin.

– Alkukesä olisi kuitenkin ollut kesäkahvilalle parasta aikaa, kun helteet olisivat tuoneet asiakkaita rannalta kioskille, Vilpas sanoo.

Vilpas oli jo ennen Hämeenlinnan kesäkahvilakampanjaa ottanut yhteyttä kaupunkiin, sillä hän olisi halunnut perustaa satamaan kioskin.

– Olisimme samalla voineet myydä tuotteitamme ja matkalippuja risteilyillemme, Vilpas selittää.

Tilajäätelö erikoisuutena

Kesäkahvila erikoisuus on Pälkäneellä sijaitsevan Sarkasen tilan maidosta tehty jäätelö. ”Aitoa Hämäläistä tilajäätelöä” tehdään suoraan lehmän maitoon, eikä siitä oteta mitään pois.

– Kaupoissa myytäviin jäätelöihin puhalletaan ilmaa ja ne tehdään käsiteltyyn ”laimeaan maitoon” toisin kuin meidän myymämme jäätelöt, Vilpas kertoo.

Jäätelöstä halutaan tehdä kesäkahvilan erikoisuus. Tavoitteena on kuitenkin laajentaa myös muiden tuotteiden, kuten vohveleiden ja sämpylöiden myyntiin. Tällä hetkellä kahvila myy erikoisjäätelöään ja juomia.

– Vohvelirauta on jo valmiiksi esillä. Odotamme vain helteiden palaavan, jolloin rauta olisi kannattavaa pitää kuumana, Vilpas sanoo.

– Palikat eivät menneet nappiin. Eletään niillä eväillä joita meille on nyt annettu, Vilpas tuumaa.

Tihkusade ei haittaa

Kioski on auki säävarauksella. Pieni tihkusade ei vielä haittaa mitään, mutta myräkällä luukku pysyy visusti kiinni.

– Päivö-myrskyn alkaessa kioski oli auki. Työntekijämme lähetti minulle tekstiviestin pyytääkseen kioskin sulkemista ja näin tehtiin, Vilpas naureskelee.

Vilpas haluaisi laajentaa Hämeensaaren toimintoja. Kesäkahvilan viereen on tavoitteena saada WC-kontti ja toiveena olisi myös saada jonkinlainen pieni lava toiseen päähän aluetta.

– Pieni tapahtuma-alue voisi olla kuvaava sana. Trubaduurit voisivat mennä stagelle soittelemaan ja samalla ihmiset voisivat nauttia kahvilamme antimista. Alkoholia täällä ei kuitenkaan myytäisi, Vilpas visioi.

Kahvilassa työskentelee useampia nuoria. Yksi heistä on Iida Jamisto, jonka mielestä kioskilla on kivaa palvella asiakkaita.

– Olen nyt toista päivää töissä. Keskipäivällä asiakkaita ei ole kauheasti. Myöhemmin päivällä saattaa tulla isojakin työporukoita kahville, Jamisto kertoo.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset