Kaupunkiuutiset

Kesällä juhlitaan kolmekymppisiä

Naivistit Iittalassa -säätiön 30-vuotisjuhlanäyttelyssä Naivismin juhlaa on esillä peräti 800 aivan uutta teosta. Toukokuun 19. avautunut naivistisen taiteen suurkatselmus on Suomen toiseksi suurin kesänäyttely, joka tavoittaa vuosittain noin 20 000 vierailijaa.

Naivistista grafiikkaa, maalauksia ja veistoksia ovat tuoneet taiteilijat eri puolilta Suomea Konnevedeltä Lappeenrantaan, Teuvalle ja Turkuun. Merkittävää on, että uusia taiteilijoita tulee mukaan joka vuosi. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ovat mukana Pirjo Alatalo Hämeenlinnasta, Sonja Lehto Helsingistä, Minna Lehväslaiho Porvoosta ja Päivi Salminen Turusta. Pisimpään taitelijoista on ollut mukana soinilainen Reijo Kivijärvi, jolle alkava kesä on 25. kerta Iittalassa. Näyttelyn kuratoi Hannu Castrén.

 

Juhlavuotta juhlistetaan yhteisöllisellä taideteoksella Juhlaväkeä, jota Iittalan yhtenäiskoulun oppilaat ovat jo alkaneet maalata taiteilijan johdolla. Näyttelyvieraat voivat osallistua teoksen tekemiseen kesän kuluessa.

Juhlavuotta juhlistetaan myös Iittalan Taideasemalla, johon tulee naivistista ulkoilmataidetta viideltä naivistitaiteilijalta. Aseman avajaisia vietetään 9.6.

Naivistit Iittalassa kotiutui 30 vuotta sitten Iittalaan, vuonna 1924 rakennetulle puukoululle Iittalan Lasimäen välittömään yhteyteen. Näyttelyvierailulle kannattaakin varata aikaa, sillä Lasimäellä on paljon monenlaista nähtävää ja koettavaa, muun muassa Designmuseo Iittala ja Kultasuklaan tehtaanmyymälä.

Juhlavuoden kunniaksi juhlanäyttelyn ikätoverit, eli näyttelyn aikana 30-vuotiaat, pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi. Myös alle 18-vuotiaat pääsevät näyttelyyn maksutta.

Naivistit Iittalassa on myyntinäyttely. Teoksen voi ostaa näyttelystä, jolloin sen saa näyttelyn loputtua. Aulashopissa on tarjolla teoksia sekä muuta naivistista kivaa heti mukaan ostettavaksi.

 

Naivismin juhlaa -näyttely Iittalan vanhalla puukoululla, Lasimäki, Hollaajantie 2, Iittala, avoinna 19.8. asti joka päivä klo 10–19.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset