fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesämatinea on nyt 
pieni musiikkinäytelmä

Ensi sunnuntain Kesämatineassa kuullaan Sibeliuksen musiikkia uudella ja raikkaalla otteella: kuoroteoksia neljällä naisäänellä, musiikkia pianolla, kolmella viululla ja huilulla.

Teatterimuusikoiden ja musiikinohjaajan käsissä matinea on pieni musiikkinäytelmä. Ohjelmassa on Sibeliuksen teoksia muusikoiden omina sovituksina ja erilaisina esiintyjäkokoonpanoina, muun muassa Vesipisaroita, Souda, souda sinisorsa (1899), Sydämeni laulu op 18:6, Nocturne op 51:3, Kuusi op 75:5, Romance op 78:2, lauluja Kukka – sarjasta op 88 ja Andante festivo op 117.

Kesämatineat -sarjan musiikkituokiossa Sibeliuksen syntymäkodissa musisoivat Liisa Hytti (huilu & laulu), Iina Sihvonen (viulu & laulu), Veera Tapanainen (viulu & laulu) ja Dóra Lukács (piano, viulu & laulu).

Iina Sihvonen on Hämeenlinnan Sibelius-opiston kasvatti, joka aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana. Tällä hetkellä hän asuu Tampereella ja valmistuu ensi jouluna TAMK:sta musiikkipedagogiksi. Opiskeluvuosina Iina on tehnyt jatkuvasti töitä: teatteria ja musikaalia Hämeenlinnan teatterissa, musiikinperusteiden opettajan työtä Valkeakosken musiikkiopistossa ja lukuisia esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa.

Liisa Hytti on joensuulaislähtöinen, tamperelaistunut, teatterimuusikko, joka on valmistunut Joensuun konservatoriosta muusikoksi pääaineena huilu.

Veera Tapanainen aloitti musiikkiopinnot Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa instrumenttinaan viulu. Tällä hetkellä hän opiskelee TAMK:ssa teatteri- ja musiikkidraama – linjalla pääaineenaan laulu.

Dóra Lukács on syntynyt unkarilaiseen muusikkoperheeseen. Hän aloitti viulu- ja piano-opinnot Panula-opistossa Kauhajoella.

Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineat 3.7. klo 14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset