fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Koronaviidakossa tapahtuman järjestäminen on työlästä, mutta Wanaja toteutuu – Sisälle pääsevät vain täysi-ikäiset

Yleisöä voidaan ottaa Linnanpuistoon puolet normaalista määrästä, ja esiintymislavoja on kahden sijaan yksi.
Nelonen Median tuottaja Jonna Myllykangas kertoo, että tänä kesänä Wanajafestivaleilla on tiukka 18 vuoden ikäraja. Myllykankaan kuva vuodelta 2019, jolloin festivaali viimeksi Linnapuistossa järjestettiin. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Nelonen Median tuottaja Jonna Myllykangas kertoo, että tänä kesänä Wanajafestivaleilla on tiukka 18 vuoden ikäraja. Myllykankaan kuva vuodelta 2019, jolloin festivaali viimeksi Linnapuistossa järjestettiin. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Wanaja Festivalia puuhtaan kovaa vauhtia.

Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Jonna Myllykangas on tyytyväinen, että tapahtuma toteutuu heinäkuun toisena viikonloppuna.

– Suotuisan koronakehityksen myötä näyttää siltä, että se ihan oikeasti pystytään järjestämään. Poikkeusjärjestelyjä joudutaan toki tekemään, ja paljon on lisätyötä tullut tämän tiimoilta, Myllykangas iloitsee.

Myllykangas kuvailee järjestelytyön olleen melko vaikeata, koska koronarajoitusten tuomaan tilanteeseen ei ole ollut helppoa saada selvyyttä.

– Olemme eri tahojen kanssa miettineet ja kehittäneet ratkaisuja, ja suotuisasti asiat ovat onneksi menneet eteenpäin. Yhteistyö viranomaisten kanssa on ollut luontevaa.

Tehostettua siivousta

Suurimpia muutoksia edellisvuosiin verrattuna on se, että nyt alueelle pääsevät sisään ainoastaan 18 vuotta täyttäneet. Ikä tarkastetaan portilla.

Myllykankaan mukaan rajoitusta pidetään välttämättömänä väljyyden, ohjaamisen ja kulkemisen kannalta.

Festareilla ovat käytössä myös tavanomaiset turvatoimet, kuten tehostettu siivous, hygieniasta huolehtiminen ja asiakkaiden ohjeistus.

– Toivotaan, että ihmisillä on omavastuuta niin, että oikeasti pestään käsiä, desinfioidaan ja pidetään väliä muihin, hän painottaa.

Vain yksi lava

Iso ero entiseen on tänä vuonna myös se, että esiintymislavoja on kahden sijaan vain yksi. Tällä pyritään minimoimaan ylimääräistä liikuskelua. Palvelupisteetkin sijoitetaan entistä laajemmalle, ettei pääsisi syntymään sumppuja.

Väen pakkautumista estetään niinkin, että yleisön määrä rajataan puoleen maksimista. Puistoon pääsee nyt samalla kertaa noin 5 000 ihmistä. Myllykangas kehottaakin pitämään kiirettä lippujen hankinnassa.

– Lippuja on mennyt yllättävän hyvin siihen nähden, että on ollut vaikeat ajat. Kyllähän se näkyy, että nyt halutaan jo ihmisten ilmoille ja musiikin pariin. Uskomme ja toivomme, että liput myydään ennakkoon loppuun, hän sanoo.

Vaikka yleisötulot jäävät normaalia pienemmiksi, Myllykankaan mukaan Wanaja ei tuota tappiota, jos vain kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

– Speksien toteutuessa päästään plussan puolelle, eihän festivaalia muuten kannattaisi tehdäkään.

Wanaja Festival on vakiinnuttanut hyvin paikkansa Suomen kesässä. Tänä vuonna se on ensimmäisten toteutuvien musiikkifestareiden joukossa.

– Esiintyjätkin ovat hyvin innoissaan, se tulee somessakin jatkuvasti esiin. Hinku on kova kaikilla, festarityöntekijöillä, tuotannon ihmisillä, artisteilla ja asiakkailla. Tässä on pari vuotta odotettu, Myllykangas fiilistelee.

Wanaja Festival 2021

Linnanpuistossa 9.–10.7.

Järjestetty vuodesta 2004 lähtien.

Esiintyjät: (perjantai) Lauri Tähkä, BEHM, Erin, J. Karjalainen, (lauantai) Apulanta, Kaija Koo, Elastinen, Samuli Putro, Vesterinen Yhtyeineen.

Yleisötavoite noin 10 000.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset