fbpx
Kaupunkiuutiset

Kesän musiikkikomediassa on herkkiä hetkiä ja reipasta tykitystä – Mitä kuuluu, Marja-Leena? saa Hämeenlinnan ensi-iltansa Kaupunginpuistossa

Janne Raudaskoski (vas.), Saara Lehtonen, Jani Koskinen, Annika Eklund ja Ilkka Merivaara vauhdissa. Kuva: Ari Pekka Sarjanto

Tästä ei klassikkokappale parane. “Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi”, Jani Koskinen aloittaa erään Teuvon törmäilyistä kertovan laulun, johon yhtyvät Janne Raudaskoski, Saara Lehtonen. Annika Eklund ja Ilkka Merivaara.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Mitä kuuluu, Marja-Leena? on lähtökuopissa ja ensi-iltaa juhlitaan tänä keskiviikkona.

Mikko Kivisen ja Otto Kanervan kirjoittama, Leevi and the Leavingsin musiikin tahdissa polveileva komedia oli viime kesänä Raumalla Suomen katsotuin teatteriesitys, ja hyvältä näyttää Hämeenlinnassakin.

– Vaikuttaa siltä, että kulttuurielämä on elpymässä ja tällä hetkellä Hämeenlinnassa myytyjen sekä varattujen lippujen määrä on jo kymmenessä tuhannessa, teatterinjohtaja Otto Kanerva sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ohjaaja Mikko Kivinen vastaa näytelmän käsikirjoituksesta yhdessä Otto Kanervan kanssa. Kuva: Ari Pekka Sarjanto

Ohjaaja Mikko Kivinen vastaa näytelmän käsikirjoituksesta yhdessä Otto Kanervan kanssa. Kuva: Ari Pekka Sarjanto

Näytelmän tarinassa päähenkilö etsii kauan kaipaamaansa nuoruuden rakastettuaan. Göstä Sundqvistin kynäilemät laulut on sovittanut kapellimestari Tuomas Kesälä.

– Sundqvistin tekstit ovat mitä hienointa rocklyriikkaa, jossa todellisuutta katsotaan vähän psykedeelisten lasien läpi, hän kuvailee.

Jotkut laulut ovat saaneet aivan uudenlaisen lähestymistavan. Pohjois-Karjala -kappaleeseen on tuotu jopa sinfonisia sävyjä ja toisaalta vaikkapa Teuvoa on ruuvattu pari astetta rankemman rokin suuntaan.

– Yksi suosikeistani on Rin Tin Tin, joka tässä esityksessä on mukana rakastumiskohtauksessa. Versiosta tuli siitä syystä paljon alkuperäistä herkempi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kapellimestari Tuomas Kesälä oli edellisen kerran Kaupunginpuistossa kipparoimassa Junnu Vainion tarinaa. Kuva: Ari Pekka Sarjanto

Kapellimestari Tuomas Kesälä oli edellisen kerran Kaupunginpuistossa kipparoimassa Junnu Vainion tarinaa. Kuva: Ari Pekka Sarjanto

Kaikki näyttelijät ovat hämeenlinnalaisille entuudestaan tuttuja, ja Saara Lehtonen esiintyy Kaupunginpuistossa kolmatta kertaa.

– Aika nostalgista oli taas hurauttaa mäki ylös ja astua tuttuun pukuhuoneeseen, hän kertoo.

Muun työryhmän tavoin Lehtonen oli mukana näytelmän viime kesän menestyksessä Raumalla.

– Tekemisessä on ihan toisenlaista varmuutta, kun tietää, että juttu toimii, ja ihmiset laulavat mukana.

Ilkka Merivaara kiittelee tapaa, jolla esitys kunnioittaa Göstä Sundqvistin musiikkia ja perintöä.

– Mukana on niin kauniita versioita, että melkein itku pääsee niitä kuunnellessa. Useimmat niistä ovat naisten laulamia, kun me äijät taas vetelemme enemmän polkkaa ja rokkia oikein tykillä läpi.

Mitä kuuluu, Marja-Leena? ensi-ilta ke 29.6. klo 18 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa (Tampereentie 100).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset